Hrvatski suverenisti i Most zajednički izlaze na predstojeće parlamentarne izbore!

ZAGREB, 08. srpnja 2023. – Hrvatski suverenisti i Most zajednički izlaze na predstojeće parlamentarne izbore, objavio je predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček i predsjednik Mosta Božo Petrov na današnjoj konferenciji za novinare na Markovom trgu, uz saborske zastupnike Željka Sačića i Nikolu Grmoju.

Petrov je istaknuo da su Most i Hrvatski suverenisti time postali druga najjača politička opcija u državi i jedina prava alternativa ovakvom kompromitiranom i korumpiranom HDZ-u.

„Situacija kojoj danas svjedočimo svi u Hrvatskoj, zaista zahtijeva i širi dogovor i okupljanje zdravih, nekompromitiranih političkih opcija od centra na desno. Svjedoci smo devastacije na svim poljima, od pljačke države i korištenja državnih tvrtki kao bankomata, do opsade ključnih institucija i opstrukcije njihova rada, te krize u kojoj ljudi ne znaju kako će preživjeti zbog divljanja cijena, a korumpirani se bogate i više. Izražavam zadovoljstvo što smo dogovorili zajednički izlazak na izbore, jer smo dvije godine surađivali sa suverenistima u Hrvatskom saboru, isticali se aktivnošću i lako pronašli zajednički jezik i ostvarili dogovor“, rekao je Petrov.

Pavliček je pojasnio kako suradnja Mosta i Hrvatskih suverenista nije nastala preko noći, već su se saborski zastupnici nadopunjavali u različitim inicijativama, te su „kliknuli“ na ljudskoj razini, što su prepoznali članovi i simpatizeri.

„Mislim da je ova suradnja bazirana na zdravim temeljima, bez fige u džepu i ja sam uvjeren da ćemo sigurno biti druga politička snaga u državi, a najjača politička opcija od centra na desno. Svojim trudom u Hrvatskom saboru smo se dokazali kao dva najaktivnija kluba, nizom konkretnih inicijativa i zakonskih prijedloga pokazali smo da možemo ponuditi alternativu. S jedne strane koruptivno vladajućoj većini, a s druge razjedinjenoj ljevici. Upravo ovo što se danas događa u Hrvatskoj, nažalost je ono na što smo upozoravali već duže vrijeme – pad životnog standarda i ekonomski krah zbog krivih mjera u doba pandemije i naglog ulaska u eurozonu. Vladajući nisu umjeli i nisu htjeli zaštititi hrvatske građane, nego su stali na stranu krupnog kapitala, a na štetu vlastitog naroda. Vjerujem da je vrijeme za ovakve političke opcije koje mogu znaju i umiju vratiti povjerenje u politiku. Običnim hrvatskim ljudima bit ćemo njihov glas, danas u Hrvatskom saboru, a sutra u Vladi RH. Stoga pozivam sve istaknute pojedince od centra na desno, da se priključe našoj političkoj priči i mislim da smo pokazali veliku dozu odgovornosti i političke zrelosti, a ovim političkim dogovorom i zajedničkom suradnjom nismo dozvolili cijepanje i propadanje glasova od centra na desno, što je vrlo bitno, te dokaz da Most i Hrvatski suverenisti nisu kamen spoticanja koji onemogućava zajednički izlazak od centra na desno“, rekao je Pavliček.

Grmoja je rekao kako je lijepo stajati uz ljude koji su pokazali u Hrvatskom saboru kako se bori za interese građana i za interese hrvatskog naroda, jer su kao predstavnici dva najaktivnija kluba ujedno i oni koji razotkrivaju korupciju vladajućih, te oni koji nude konkretna rješenja za sve probleme.

„Svjesni smo aktualnog političkog trenutka trenutka u kojem doslovno imamo raspad sustava; počevši od sigurnosnog sustava, jer smo taoci prepucavanja predsjednika države i predsjednika Vlade, obezglavljenosti Vojno sigurnosno obavještajne agencije i to u kontekstu rata u Europi, zatim raspada sustava pravosuđa, gdje mi možemo otkrivati korupcijske afere, ali nema ih tko procesuirati, pravosuđe zbog štrajka pravosudnih službenika ne funkcionira, a što je najgore od svega, imamo i raspad i krađu u energetskom sustavu, pljačkom HEP-a. Punili su se džepovi tajkuna, a istovremeno hrvatski građani, nemaju za one osnovne životne potrepštine. Mi ćemo biti opcija koja zastupa hrvatski narod i zastupa hrvatske građane, a koja ne igra za tajkune kao ovi na vlasti, ali nažalost i neki drugi u oporbi koji su u jeku krize punili u džepove plinskih tajkuna. Tome ćemo se snažno suprotstavljati i dalje, a sve što ćemo raditi bit će u službi hrvatskih građana i hrvatskog naroda. Ovim postajemo druga politička snaga u zemlji i jedina jedina alternativa vladajućima. Kada predstavimo svog kandidata za premijera, tada ćemo slobodno moći reći da idemo po pobjedu na izborima“, rekao je Grmoja.

Sačić je napomenuo kako će dvije srodne političke stranke, Most i Hrvatski suverenisti ponuditi hrvatskom narodu alternativu u odnosu na postojeću vlast koja je neučinkovita, neodgovorna i ne brine o nacionalnim interesima, te obilježena velikim kriminalnim aferama.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo najaviti da je ovo što smo danas pokrenuli mala gruda snijega koja će pokrenuti lavinu, te očekujemo da se sve pametno i sve stručno, sve odgovorno, sve moralo i savjesno, udruži, pokrene i zauvijek makne ovakve koji su sada na vlasti. Nakon 30 godina rata zavrijedili smo ono društvo za koje smo se mi hrvatski branitelji borili“, rekao je Sačić.

Recommended Posts