Održana međunarodna konferencija ECR stranke u Trogiru

Proteklog vikenda Trogir je bio domaćin monumentalnog okupljanja briljantnih umova i političkih teškaša. Stranka europskih konzervativaca i reformista (ECR), Hrvatski suverenisti i saborski zastupnik Marko Milanović Liter organizirali su međunarodnu konferenciju s ciljem ubrzanja konzervativne agende za prosperitet i slobodu.

Konferencija, sa šest panela koji potiču na razmišljanje, pružila je platformu za konzervativne vođe iz cijele Europe za raspravu o hitnim problemima i dijeljenje svojih vizija za svjetliju budućnost. Konferencija, koju je predvodio saborski zastupnik Marko Milanović Litre, bavila se temama od implikacija hrvatske promjene valute do hitne potrebe borbe protiv “woke” ideologije.

Uvodni panel bavio se prvim učincima prelaska Hrvatske na euro, a moderirao ga je sam Milanović Litre. Uvaženi panelisti poput Barbare Kolm, potpredsjednice Austrijske središnje banke i dr. Nevena Vidakovića, nezavisnog ekonomskog analitičara, osvijetlili su gospodarske perspektive Hrvatske i regije u cjelini.

Drugi panel se pozabavio temom “woke” ideologije koja prijeti samom tkivu našeg društva. Pod vodstvom Milanovića Litre, istaknute osobe poput Ladislava Ilčića, zastupnika Hrvatskih suverenista u Europskom parlamentu; Adela Mirza, predsjednica Alternativa Dreapta, Rumunjska; i Ratko Martinović, novinar i politički komentator, podijelili su strategije za suočavanje s ovom destruktivnom pojavom.

Treći panel, koji je još jednom moderirao Milanović Litre, istraživao je skladan spoj klasičnog i liberalnog konzervativizma kao sredstva za postizanje ljudskog prosperiteta. Na panelu su sudjelovali Gary Kavanagh, predsjednik Instituta Edmund Burke; Barbara Kolm, potpredsjednica Austrijske središnje banke; i Hannes Gissurarson, profesor i pisac s Islanda.

U pokušaju da se definira granica EU i država članica, četvrti panel raspravljao je o ravnoteži EU i nacionalnih nadležnosti. Benjamin Pogorel, voditelj projekata ECR-a, vodio je razgovor s Ylenjom Lucaselli, zastupnicom Fratelli d’Italia, Adela Mirza, predsjednica Alternativa Dreapta, Rumunjska; i Ján Oravec, bivši državni tajnik Ministarstva gospodarstva Slovačke Republike.

Peti panel, koji je moderirao Robert Tyler iz New Directiona, analizirao je funkcioniranje institucija EU-a i razvojnu ravnotežu država članica. Ključni panelisti su bili Carlo Fidanza, zastupnik Fratelli d’Italia u Europskom parlamentu; Angel Dzhambazki, VMRO europarlamentarac, Bugarska; i Ruža Tomašić, bivša europarlamentarka.

Naposljetku, šesti panel bacio je pogled iza kulisa na rad u politici, uz neformalni razgovor o radu u europskim institucijama. Razgovor je još jednom moderirao Marko Milanović Litre, a sudjelovali su Maicol Pizzicotti Busilacchi, mladež Fratelli d’Italia; Carles Iserte Jove, mladež Voxa, Španjolska; i Robert Tyler, viši savjetnik za politiku fondacije New Directiona.

Konferencija u Trogiru poslužila je kao jasan poziv europskim konzervativcima da se ujedine i zagovaraju hrabar plan za prosperitet i slobodu. Bila je to prilika za ove predane vođe da iskivaju značajne veze i posiju sjeme boljeg sutra za sve Europljane.

ECR Party European Culture Weekends: Trogir, Croatia
ECR Party European Culture Weekends: Trogir, Croatia
ECR Party European Culture Weekends: Trogir, Croatia
ECR Party European Culture Weekends: Trogir, Croatia
ECR Party European Culture Weekends: Trogir, Croatia

Recommended Posts