Pavliček: 555 Općina i gradova je previše!

Zagreb, 19.01.2023. – Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček danas je u slobodnom govoru osvrnuo se na inicijativu Hrvatskih suverenista Općine Bogdanovci, kojom će ta općina biti prva općina u Republici Hrvatskoj koja će se stvarno spojiti s gradom Vukovarom, te biti primjer i ostalim ekonomski neodrživim općinama i gradovima u kojem smjeru trebaju ići.

BOGDANOVCI, Tijekom proteklih mjeseci započele su aktivnosti koje za cilj imaju spajanje Općine Bogdanovci Gradu Vukovaru. Potvrdila je to za Večernji list predsjednica Općinskog vijeća Općine Bogdanovci Anamarija Savić Bajac (Hrvatski suverenisti) napominjući kako su radi te ideje išli u Ministarstvo pravosuđa i uprave kako bi se upoznali s postupcima i daljim koracima kao i da su organizirali dvije javne tribine s mještanima na kojima su progovorili u prednostima i manama spajanja s Vukovarom. Inače, Općina Bogdanovci broji 1.545 stanovnika, a čine je tri naselja – Bogdanovci, Petrovci i Svinjarevci i jedna je od 428 općina u Hrvatskoj.
Prema riječima Savić Bajac mještani su velikim dijelom za pripajanje Gradu Vukovaru jer, kako kaže, svjesni su da bi tako kvaliteta života mještana bila podignuta na višu razinu. Kada je riječ o prednostima pripajanja Gradu Vukovaru Savić Bajac podsjeća na poticaje gospodarstvenicima i poljoprivrednicima, stipendijama za sve studente i učenike deficitarnih zanimanja, demografskoj mjeri za obitelji s troje i više djece, pogodnostima iz Zakona o Vukovaru.

https://press032.com/opcina-bogdanovci-pripaja-se-gradu-vukovaru/

Recommended Posts