Željko Sačić: loše sluge loših gospodara!

Zagreb, 16.12.2022. – Zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić nakon današnjeg glasovanja u Hrvatskom saboru obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj:

 • Divljački je i neviđeno   da –  nas ( Hrvatske suvereniste ), ovako očajničko gubitnički, necivilizirano, neutemeljeno, nekulturno , ” neeuropski” , kazneno utuživo, huškački agresivno, primitivnim  govorom mržnje neuspješno medijski  blatite , linčujete,  proklinjete i klevećete.
 • Zazivate na nas prokletstvo, (gore, duže i  od četnika) očekujete našu smrt i prokletstvo naših pokoljenja za  slijedećih “150 godina”.
 • Dakle javno zazivate svekoliku našu (osobnu i političku) propast, i to samo zbog toga što se mi, za razliku od vas,  nepokolebljivo  i neustrašivo  zalažemo za zaštitu naših ustavnih vrednota, naše (Hrvatske)  vojne i nacionalne sigurnosti.

Za sigurniju  budućnost hrvatskog naroda i hrvatske djece, stabilnost hrvatske države.

 • Nećete nas zaplašiti, niti pokolebati, posebno ne vi, jer ja sam , za razliku od svih vas, koji ste bježali iz Hrvatske, ” studirali”, “bolovali “, i skrivali se po mišjim rupama tih ranih devedesetih, kada je to našem  hrvatskom narodu i državi najviše , sudbinski trebalo –  pokazao osobnu odlučnost, požrtvovnost, hrabrost, domoljublje, odgovornost, policijsko vojnu, ratničko braniteljsku i zapovjednu sposobnost‼

Sad sam ja po vama  “kukavica, patuljak,  nedomoljuban, neodgovorni amater, provincijalac”

A vi biste danas bili, nakon svega što ste tada  svjesno izbjegli ili propustili – velike  “Hrvatine”, “najveći i najžešći ratnici”, ratno huškači ?

 • Vi nam danas želite, protiv i mimo  zakonskih i ustavnih odredbi, silujući, prijeteći, ucjenjujući, zastrašivati i zlorabeći saborske zastupnice , zastupnike , “objasniti”  da je u interesu Hrvatske i hrvatskog naroda ući odmah u RAT  na strani Ukrajine, a protiv agresivne Rusije. I to, iako objektivno  za takvu nacionalno pogubnu avanturu mi   uopće nismo SPREMNI !! Niti vojno, niti  logistički, kadrovski, financijski, tehnološki, vojno obavještajno ,nacionalno sigurnosno i slično, dakle,  nikako, posebno ne mimo “kišobrana” i mimo zapovjedništva  NATO saveza?
 • Nepodnošljivo ste odvratni u svojem nepoštivanju istinskih i strateških  interesa hrvatskog naroda, a samo radi ostvarenja vaših osobnih i protuhrvatskih interesa.
 • Hvala Bogu na  razumu , poštenju, moralu i domoljublju većine hrvatskih saborskih zastupnica i zastupnika danas – niste uspjeli u pretvaranju Hrvatskog sabora,  visokog predstavničkog doma hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana , pretvoriti u “otirač” za cipele Andreja Plenkovića.
 • Ponosan sam što sam i danas, u miru, bio (izvan grupacije  ovih 97 zastupnika i zastupnica)  dio te neustrašive  družine,  hrabrih i čestitih ljudi  koji mu to, taj opasni apsolutizam danas – nisu  dopustili !

A niti nikad  nećemo !

 • A strahotno napadnutom ukrajinskom narodu od velikoruskog agresora, mi Hrvati sućutno i solidarno pomažemo kako najviše možemo i znamo. 

Jer  i “nama kuća gori” , zbog dugogodišnjeg sustavnog  kriminala , korupcije, nebrige, mega pljačke, siromaštva.

Stoga i  nama samima treba  pomoć Svemogućeg Boga i mnogih dobrih ljudi.

 • NEUTJEŠNI HDZ-OVCI / Jandroković izvrijeđao oporbu: ‘Amateri su, pokazali su neljudskost. Kukavički su se isključili’; Bačić: ‘Oni su izabrali zlo!’
 • Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je kako su oni koji su bili protiv, pokazali politički amaterizam i na njima će ostati povijesna ljaga. 
 • Oni koji su bili protiv odluke da se pomogne Ukrajini pokazali su politički amaterizam, ali su pokazali i ljudske slabosti, ne etičnost, neljudskost. Ovdje smo mi danas trebali pokazati kao Hrvatski sabor, da podržavamo pravednu borbu ukrajinskog naroda za slobodu i neovisnost. To zastupnici koji su bili protiv te odluke nisu pokazali”, rekao je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru nakon sjednice.
 • Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u petak je, nakon neuspjelog glasanja o uključenju Hrvatske u misiju EUMAM, kritizirao oporbu “zbog izostanka empatije i solidarnosti prema Ukrajini” te kazao da se glasalo između dobra i zla.
 • Plenković: ‘Oni koji danas u Saboru ne budu ZA, to ćemo naravno pratiti mjesecima, ali i godinama koje su pred nama ‘PLENKOVIĆ: ‘Zastupnici koji su glasali protiv obuke Ukrajinaca su politički patuljci, ne razlikuju dobro od zla!’

➡Morat će objasniti Ursuli gdje je zapelo.

Recommended Posts