ŽETONI I ŽETONČIĆI

Zagreb, 16.12.2022. – Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček danas je u iznošenju stajališta u ime kluba zastupnika osvrnuo se na predstojeće glasovanje o Prijedlogu odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH u misiji EU za vojnu pomoć za potporu Ukrajini „EU MILITARY ASSISTANCE MISSION-UKRAINE“

Hrvatski suverenisti su u samom početku jasno i glasno rekli da neće podržati obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. Mi smo prisegnuli na Ustav RH i odgovaramo građanima RH, Hrvaticama i Hrvatima. Ja ne polažem račune, niti itko od mojih kolega iz Hrvatskih suverenista niti Briselu, niti Moskvi, niti Kijevu, niti Beogradu, nego isključivo hrvatskih građanima i stoga imamo tu jasan stav. Smatramo da se izlažemo dodatnim sigurnosnim rizicima i da jednoj državi kao što je Hrvatska to u ovom trenutku definitivno nije potrebno, ne možemo se mi mjeriti niti sa jednom Poljskom, niti sa jednom Njemačkom, niti ćemo se ikad moći mjeriti. Mi smo trebali pomoć Ukrajincima u prijemu puno većeg broja izbjeglica, a ne mizernih 20 tisuća, tu se pokazuju prijatelji, a ne ovako i na ovaj način.

Andrej Plenković i dan danas je ograđen i Markov trg i štite ga policijske snage nakon pokušaja atentata jer se boji za svoj vlastiti život i svoju vlastitu sigurnost, a ovdje ovakvom odlukom želi sigurnost cjelokupne nacije izložiti dodatnim rizicima i to dopustit i dozvolit nećemo. I jasno imamo tu stav i nećemo dozvolit nikome da kaže da ćemo to, mi koji ćemo glasat protiv, a glasat ćemo sutra protiv i nećemo pobjeći iz sabora kao neki, da ćemo to nositi 150 godina na svojim leđima.

Pa kome on to govori? Generalu Hrvatske policije koji je 5 godina krvario za ovu državu. I tko to govori? Onaj koji je iste te ’91. godine nije bio sposoban za vojsku. Tko nas danas proziva? Oni koji su ’90. godina bili u Bruxellesu, bili na fakultetima, školovali se, prozivaju one koji su branili hrvatsku državu. Da smo ruski igrači, ruski trabanti i slično. Ne, gospodo, mi štitimo interes hrvatskog naroda, ovo je Hrvatski sabor, niti ukrajinski, niti ruski, niti briselski, a sutra morate imati na umu da oni koji budu glasali će biti žetoni i to pravi žetoni Andreja Plenkovića jer kad te netko izvrijeđa na toj razini da si ruski igrač, ruski trabant, da imaš 150 godina slijedećih na svojim leđima tih tvojih 7 pokoljenja ćeš nositi to što ćeš glasati protiv njegove odluke, velikog cara, onda si njegov igrač i njegov žeton. Mi to nismo niti ćemo ikada biti, niti ćemo to dozvoliti da nam itko kaže pa ni Andrej Plenković. A to što je on obećao svojim briselskim mentorima to je njegov problem, to nije naš problem, to je njegov politički problem jer očigledno to obećanje sad je teško ispuniti i treba doći pred Ursulu von der Leyen i reći slušaj Ursula ej ništa od onoga što sam ti obećao, to je tvoj problem premijeru. To nije problem ni Marijana Pavličeka, ni Željka Sačića, ni bilo koga druga koji neće za to glasovati jer ja polažem račune hrvatskom narodu, a i ti bi trebao polagati račune hrvatskom narodu i trebaš se zapitati što radiš, je li to vrijedno toga, je li to vrijedno tih sinekura koje su ti možda obećane u Bruxellesu zbog ovoga, da Hrvatsku uvlačiš u nešto u što nije sposobna i spremna.

Dron je pao na Zagreb, ni dan danas ne znate tko ga je bacio. Neki dan je pao MIG, vojska je spremna, pa mi nismo spremni sebe braniti, a kamoli druge obučavati. Ajmo biti realni, ajmo si pogledati u oči. Nemojte igrati igre Andreja Plenkovića, sutra će on otići, nemojte da vi budete obilježeni koji ste glasali sutra za ovo. Igrate se sa vatrom. Ukoliko slijedećih godinu, dvije dana padne neka bomba, digne se netko u zrak, netko od saveznika Rusije, Čečena, ode turistička sezona, vi ćete biti odgovorni, vi koji sutra budete ovo podržali jer ste izložili Hrvatsku dodatnom sigurnosnom riziku. Saborski zastupnici nas 151 moramo snositi odgovornost i preuzet odgovornost. Ja ću je preuzeti i ja ću glasat protiv i ponosan sam na to što ću glasati protiv jer smatram da je interes moga naroda na prvom mjestu, a ne interes Bruxellesa, ni Ursule, ni bilo koga drugoga, ni Berlina, ni Pariza. Da je pala bomba na Pariz, da je pala bomba na Berlin NATO bi se aktivirao, 5 članak bi bio aktiviran, Zagreb je manje bitan.

Zato sutra ljudi moji, pamet u glavu, odgovornost polažete hrvatskom narodu, trebate izaći sutra pred svoje građane, pred svoje birače i reći zašto ste glasali. Ukoliko nešto bude vi ćete biti odgovorni za bilo kakvu situaciju koja se u Hrvatskoj dogodi u slijedećih periodu. Znači pazite dobro kako ćete glasovati.

Recommended Posts