Pavliček: Živimo li mi u demokratski uređenoj, parlamentarnoj republici ili aristokratskoj monarhiji?

Zagreb, 06.10.2022. – Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček danas je u slobodnom govoru osvrnuo se na brošuru s likom Andreja Plenkovića, a koja se dijeli u poštanskim sandučićima diljem Hrvatske kao dio kampanje za uvođenje eura.

Javni novac troši se na samopromociju velikog vođe Andreja Plenkovića i njegove uspješne vladavine. Što je sljedeće? Hoćete li bacati letke iz aviona kojima ćete hvaliti velikog vođu ili će djeca s eurozastavicama dočekivati velikog vođu? Jesmo li mi i dalje u demokratskoj parlamentarnoj republici ili u Sjevernoj Koreji? Nepojmljivo je i neshvatljivo, a pitanje i da li je u skladu sa zakonom, da se javnim novcem vrši samopromocija jedne političke opcije, u ovom slučaju premijera – poručio je.

Ulazimo kada je inflacija na povijesno visokoj razini, dobivanjem eura taj inflatorni udar će biti još drastičniji za naše sugrađane, posebno umirovljenike. Nije vrijeme. O ovome je trebao odlučivati narod. Svjestan sam činjenice da smo ulaskom u EU prihvatili i ulazak u eurozonu, ali nigdje navedeno kada i ne može politička elita utvrditi kada je to najbolje za hrvatski narod – istaknuo je.

Recommended Posts