Onaj koji je uopće predložio da Hrvatsku stavi da direktno uđe u ratni sukob s Rusijom je veleizdajnik!

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić osvrnuo se na medijske napise o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, čemu se usprotivio predsjednik RH Zoran Milanović.

“Nama ustav određuje što to Hrvati mogu učiniti prema drugoj vojsci, a što ne mogu. Ukrajini šaljemo sve što možemo slati u okviru svojih mogućnosti, dajemo im potpunu potporu, ali za omogućavanje njihovoj vojsci koja nije članica NATO pakta na području RH trebaju biti ustavni uvjeti. Drugo, hrvatski narod treba biti spreman na rizik da će nam legalna vojna meta ruskih dronova biti tu gdje bi se obučavalo. Rusi su u ratu s Ukrajinom i imaju pravo svugdje voditi se protiv te vojske pa i na području Hrvatske.

Onaj koji je uopće predložio da Hrvatsku stavi da direktno uđe u ratni sukob s Rusijom, on mora odgovarati politički, pravno, ustavno-pravno jer je veleizdajnik. Hrvatski narod odlučuje o tome koja će vojska doći na njeno područje, to nije odluka između predsjednika Vlade i države, tu je odluka na hrvatskom narodu, odnosno Saboru”, rekao je Sačić.

Hrvatska ovog trenutka nije u stanju osposobljavati svoju vojsku, pa mi nemamo gdje obučavati svoju mladost zadnjih 25 godina, dodao je.

“Žali Bože Ukrajinaca da ih obučavamo kao što obučavamo naše novake. Od 2008. mi smo popustili obučiti 300 tisuća novaka da prime pušku u svoju ruku. Hrvati vas ne mogu ni u čemu vojno obučiti. Pobjednička HV je u procesu detuđmanizacije uništena i ona je u drugim pozicijama u odnosu na napon svoje ratne slave”.

Recommended Posts