Osnovana Podružnica suverenista Dubrovačko-neretvanske županije

Dubrovnik, 15.10.2022. – Danas je u Dubrovniku osnovana županijska Podružnica Hrvatskih suverenista Dubrovačko-neretvanske županije.

Za predsjednika županijske Podružnice Dubrovačko-neretvanske županije izabran je Krešimir Marković, za zamjenika predsjednika izabran je Toni Đerek, dok je za tajnicu izabrana Ana Jurić.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su članovi predsjedništva stranke predvođeni predsjednikom Marijanom Pavličekom te saborskim zastupnikom Markom Milanovićem Litrom. Posebna gošća bila je Ruža Tomašić, dugogodišnja zastupnica Hrvatskih suverenista u Europskom parlamentu.

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo činjenicom da od danas i službeno Hrvatski suverenisti pokrivaju najjužniju županiju Republike Hrvatske.

Novoizabrani predsjednik Podružnice Krešimir Marković, zahvalio je se na ukazanom povjerenju, te je posebno istaknuo da osnivanjem Podružnice suverenisti jačaju i nastavljaju svoj rad za opće dobro, kako u gradu Dubrovniku tako i u županiji. Posebno se ponosi s tri inicijative koje su pokrenuli Hrvatski suverenisti. Zračna luka Dubrovnik jedna je od devet zračnih luka u Hrvatskoj i po svojoj važnosti i broju putnika treća je zračna luka u Hrvatskoj. Kao što je važna zračna povezanost s Dubrovnikom, jednako tako je važno da Dubrovnik i Hrvatska nazivima svojih važnih infrastrukturnih objekata promiču svoju povijest i kulturu. Stoga su Hrvatski suverenisti pokrenuli inicijativu da se oda počast i priznanje hrvatskom matematičaru, astronomu, fizičaru, pjesniku, filozofu i Isusovcu Ruđeru Josipu Boškoviću kao jednom od najvažnijih osoba dubrovačke i hrvatske povijesti te izmjene ime Zračne luke Dubrovnik u Zračna luka Ruđer Josip Bošković.

Marković je istaknuo da je posebno ponosan na inicijativu Hrvatskih suverenista da se svećeniku i isusovcu ocu Petru Perici, autoru u hrvatskom puku popularnih napjeva „Rajska djevo, kraljice Hrvata“ i „Do nebesa nek se ori“ posthumno dodjeli nagrada Grada Dubrovnika za životno djelo.

Hrvatski suverenisti su također pokrenuli inicijativu i proceduru da se Poljana Ruđera Boškovića poploča i dovede u stanje koje će biti na ponos svima nama, a ne da stoji zapuštena, puna rupa, lokvi i prašine za vjetrovitih dana, istaknuo je Marković.

Svima izabranima želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

Recommended Posts