Ulica dr. Vesne Bosanac u Vukovaru

Vukovar, 07.07.2022. – Na inicijativu Kluba vijećnika Hrvatskih suverenista dr. Vesna Bosanac je dobila svoju ulicu.

Dnevnom redu 10. sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara našao prijedlog kluba vijećnika Hrvatskih suverenista za preimenovanje Bolničke ulice u Ulicu Vesne Bosanac. Smatramo kako je ovo jedan mali simbolični čin kojim se želimo odužiti toj heroini Domovinskog rata za sve ono što je učinila za naš grad i vukovarsku bolnicu.

„Ovo je jedan mali i simbolički čin kojim Vesni Bosanac želimo iskazati poštovanje. Poznato je kako su se u vrijeme Domovinskog rata u toj bolnici liječili svi, bez obzira na nacionalnost, a znamo i kako danas izgleda vukovarska bolnica i kako je uređena. Danas se u vukovarskoj bolnici ne liječe samo Vukovarci nego i građani iz okolnih gradova pa i šire. Velika uloga u svemu tome je upravo Vesne Bosanac“, rekao je predsjednik kluba vijećnika Hrvatskih suverenista u Gradskom vijeću Vukovara Vedran Vuleta.

Ratna i poslijeratna ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac, koja je zbog svog nesebičnog zalaganja i spašavanja ranjenika, postala je jedan od simbol obrane Vukovara i otpora agresiji u Domovinskom ratu, umrla je 21. ožujka u 73. godini, nakon duge i teške bolesti.

Vuleta podsjeća i kako su prije samog izglasavanja, sukladno zakonu, Hrvatski suverenisti kao predlagatelji, proveli anketu među stanarima u Bolničkoj ulici slažu li se s prijedlogom promjene naziva poslije čega su tražili pozitivno očitovanje od vladinog povjerenstva za standardizaciju imena.

“Kako građanima ne bi stvarali novčani trošak u Odluku smo uvrstili odredbu prema kojoj će Grad Vukovar refundirati trošak onim građanima koji budu morali promijeniti osobne iskaznice”, navodi predsjednik Kluba vijećnika Hrvatskih suverenista u Gradskom vijeću Vukovara Vedran Vuleta.

Recommended Posts