M. Pavliček: Kodeks odijevanja u Hrvatskom saboru

Zagreb, 07.07.2022. – Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček danas je u svom govoru istaknuo kako je krajnje vrijeme da saborsko Predsjedništvo donese kodeks odijevanja u Saboru kako bi zastupnici i time pokazali poštovanje prema instituciji u kojoj se nalaze.

„Nemam ništa protiv bilo kakvog stila odijevanja, ali zna se gdje je i što prikladno, a gdje nije“, rekao je Pavliček u saborskom govoru na slobodnu temu, svjestan da će zbog svog prijedloga vjerojatno biti napadnut i okarakterizirati kao „zatucan“, tipičan primjer hrvatske desnice.

„Za ovom govornicom pojedini zastupnici dolaze u zasukanim rukavima, kao da idu na svinjokolju, pojedine zastupnice u majicama bez rukava, u tenisicama kao da idu na trening“, kazao je, pa dodao kako je „neki dan kolegica Sandra Benčić za govornicom bila u sunčanim naočalama, kao da je na plaži“.

Zar je to prikladno instituciji u kojoj se nalazimo, zapitao se, pa primijetio kako su zaposlenici u Saboru, djelatnici Straže, konobari, spremačice, obučeni po „ps-u“, a imaju tri puta manju plaću od zastupnika. No, oni poštuju instituciju u kojoj se nalaze, konstatirao je.

Recommended Posts