Opoziv ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana

Marko Milanović Litre & Marijan Pavliček

Zagreb, 05.07.2022. – Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček izvijestio je da su prikupili potreban broj zastupničkih potpisa za pokretanje inicijative za opoziv ministra vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman jer on “nije ispunio niti jedan vanjskopolitički cilj RH”.

Zbog uvjerenja da ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nije dorastao funkciji koju obnaša te da hrvatska diplomacija zapravo i ne postoji, Hrvatski suverenisti počeli su prikupljati potpise saborskih zastupnika za njegov opoziv. I u tome su uspjeli.

Inicijativu za opoziv ministra Grlića Radmana potpisala su 32 zastupnika (što je dovoljno za pokretanje postupka).

To je za Grlića Radmana zapravo apsurdna situacija pošto kaže da je bošnjački lobi u Berlinu naprosto prejak, a sam je u Berlinu bio veleposlanik RH. Čovječe, što si ti onda godinama radio tamo? Zatim neriješeni granični sporovi sa susjedima – sa Slovenijom, s BiH, a posebno sa Srbijom – razlozi su za njegov opoziv. U sporu sa Srbijom nismo uspjeli riješiti ni vukovarsku ni šarengradsku adu, a nismo riješili ni problem 11.500 hektara zemljišta na lijevoj obali Dunava koji katastarski pripadaju Hrvatskoj.

Recommended Posts