PRIJEDLOG ZA PREIMENOVANJE BOLNIČKE ULICE U ULICU DR. VESNE BOSANAC

VUKOVAR, 2. travnja 2022. – Gradska organizacija Hrvatskih suverenista Vukovar uputila je prijedlog Gradskom vijeću Vukovara da se Bolnička ulica u gradu Vukovaru preimenuje u Ulicu dr. Vesni Bosanac, nedavno umrle ratne i poratne ravnateljice vukovarske bolnice.

“Dr. Bosanac simbol je obrane i stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, iznimno hrabra žena koja je poslala nebrojeno puno apela za spas ranjenika i civila u Vukovaru tijekom brutalne agresije 1991., a i sama je završila u srbijanskom ratnom zatočeništvu”, rekao je predsjednik vukovarske organizacije Hrvatskih suverenista i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac.

“Razmišljali smo koji bi trg ili ulica u gradu Vukovaru bili najprimjereniji da se imenuju po dr. Vesni Bosanac pa smo zaključili je možda najbolje preimenovati sadašnju Bolničku ulicu koja je u neposrednoj blizini vukovarske bolnice za koju je dr. Bosanac bila vezana cijeli svoj radni vijek”, rekao je Sušac, te je istaknuo da je prijedlog proslijedio vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi i predsjedniku Gradskog vijeća Vukovara Željku Sabi.

“Bolnička ulica nalazi se odmah uz bolnicu u kojoj smo tijekom tromjesečne opsade 1991.godine opskrbili više od dvije i pol tisuće ranjenika. Najmlađemu je bilo šest i pol mjeseci, najstarijem 87 godina, osamdeset posto bili su civili. Doista možemo biti ponosni na sve ono što je dr.Vesna Bosanac učinila, zahvaljujući svojim idejama, za našu budućnost”, nastavila je ratna liječnica iz vukovarske bolnice i županijska vijećnica Hrvatskih suverenista Mirjana Semenić Rutko o inicijativi za preimenovanjem ulice koja bi trebala ponijeti ime vukovarske heroine.

“Nakon povratka, dr. Vesna Bosanac je našu bolnicu od ruševine pretvorila u iznimno modernu ustanovu u kojoj možemo pružiti vrhunsku medicinsku skrb”, zaključila je Semenić Rutko, istaknuvši kako je jako puno uloženo u opremljenost Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i njezinu budućnost, kada je u pitanju razvoj, znanje i specijalizacije liječnika.

Recommended Posts