Igor Josipović – predsjednik Hrvatskih suverenista u Osijeku

Osijek, 25. veljače 2022. – Održana je izborna Skupština organizacije Hrvatskih suverenista Grada Osijeka. Skupština je za predsjednika gradske organizacije izabrala sveučilišnog profesora i doktora znanosti na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Igora Josipovića.

Predsjednik stranke Marijan Pavliček istaknuo je kako će njezini članovi zajednici u kojoj žive ponuditi nešto novo i kvalitetnije. “Našoj je Slavoniji potrebna stranka koja će mijenjati stvari i vjerujem da su to Hrvatski suverenisti. Ni pod koju cijenu nećemo odustati od nacionalnih interesa, zaštite svih temeljnih vrijednosti – obitelji, tradicije i vjere, svega onoga na čemu gradimo svoj program. U doba velikih gospodarskih kriza tu je i energetska neovisnost, neovisnost u smislu vlastite proizvodnje – sve ono što Hrvatska zbog loše strategije upravljanja – ni dan danas nema. Zbog vanjskih smo faktora svi u određenom strahu kakva će nam sutra biti budućnost”. Pavliček je komentirao i stanje u Ukrajini. “U Saboru smo danas jasno dali do znanja da podržavamo donesenu deklaraciju i najoštrije osuđujemo vojnu akciju i napad Ruske federacije na neovisnost Ukrajine. Trebamo imati na umu kako je Ukrajina bila prva država koja je priznala neovisnost Hrvatske. U Slavoniji imamo posebno jaku ukrajinsku nacionalnu manjinu koja je u Domovinskom ratu stala u obranu i stvaranje Hrvatske. Želimo da deklaracija koju je donio Sabor ne ostane samo slovo na papiru. Hrvatska uz humanitarnu pomoć treba pokazati i svoje veliko srce i biti otvorena za ukrajinske izbjeglice. Bude li potrebe trebamo im ponuditi i trajni smještaj jer ne možemo predvidjeti koliko će ratno stanje trajati. Ukrajinci se u Hrvatskoj trebaju osjećati kao u svojoj drugoj domovini. Znamo što smo sami prošli devedesetih godina i ne smijemo to nikad zaboraviti”.

Predsjednica Glavnog odbora Hrvatskih suverenista i saborska zastupnica Vesna Vučemilović istaknula je kako je veseli što u Osijeku jačaju snage stranke. “Zadnjih nam je dana pristupio veći broj članova, među kojima je dio onih koji su zajedno sa mnom napustili Domovinski pokret. Oni nastavljaju raditi i politički djelovati kroz Hrvatske suvereniste. Možemo krenuti u pripreme za izbore za mjesne odbore koji su pred nama u rujnu.”

Novoizabrani predsjednik Igor Josipović zahvalio je se članovima na ukazanom povjerenju, te je istaknuo da mu je i zadovoljstvo što će u iduće četiri godine biti na čelu te stranke u Osijeku. “Pripremamo se izbore za mjesne odbore s platformom kojoj je cilj decentralizirati gradsku vlast”.

Organizaciji Hrvatskih suverenista Grada Osijeka želimo uspješan rad!

Recommended Posts