Pavliček: Rezultat ravan kataklizmi

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček i predsjednica Glavnog odbora Vesna Vučemilović u Vukovaru su se osvrnuli na rezultate popisa stanovništva Državnog zavoda za statistiku.

Predsjednik Marijan Pavliček poručio je “ako izgubite 10 posto stanovništva u svega 10 godina to pokazuje da ljudi nisu zadovoljni životnim standardom u Hrvatskoj kao niti društvenom klimom”. Ocijenio je da su rezultati popisa stanovništva izravan rezultat vladavine HDZ -ovih i SDP-ovih vlada i njihovih partnera.

Smatra kako su rezultati popisa stanovništva pokazali da je u Hrvatskoj prevelik broj gradova i općina, gradonačelnika i načelnika kao i vijećnika. Ocijenio je apsurdnim da u Hrvatskoj ima svega 200.000 stanovnika više nego birača. “To je apsurdno, jer tolikog broja birača nema”.

“Hrvatska je među zemljama EU najvjerojatnije jedina koju su u zadnjih 20 godina zaobišle sve velike industrijske investicije. Razvoj ne možemo bazirati isključivo na turizmu jer svi uvjeta za to nemamo”, kazao je Pavliček.

Hrvatski suverenisti zalažu se za uvođenje instituta majke odgojiteljice na razini države, uz davanje mogućnosti majkama da biraju hoće li primati određenu naknadu u slijedećih 15 godina ili će biti u radnom odnosu, ali biti oslobođene davanja za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, kao i za uvođenje dječjeg doplatka za svu djecu, naveo je.

Saborska zastupnica i predsjednica Glavnog odbora Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović pozvala je Vladu da obustavi projekt Slavonija, Baranja i Srijem, smatrajući da taj Vladin projekt nije polučio rezultate koje je trebao.

Također pozvala je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da uspostavi znanstveni savjet za demografiju, kao što ga je uspostavio za koronu.

“Ako to ne znaju, neka pogledaju kako su probleme riješili Irska i Poljska koje su imale iste probleme ali su negativne demografske trendove preokrenule i postale useljeničke države”, kazala je Vučemilović.

Također je ocijenila kako je znakovito da o rezultatima popisa šute oni najodgovorniji, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Zoran Milanović, koji je, kako kaže, “inače svakom loncu poklopac”.

Recommended Posts