Hrvoje Zekanović isključen iz Hrvatskih suverenista

Sud časti Hrvatskih suverenista na sjednici održanoj dana 14. siječnja 2022. godine, sukladno članku 24. Statuta Hrvatskih suverenista donio je ODLUKU o stegovnoj mjeri isključenja iz stranke člana Hrvatskih suverenista Hrvoja Zekanovića iz Šibenika.

Sud časti Hrvatskih suverenista je dana 18. prosinca 2021. godine zaprimio Zahtjev za pokretanje stegovnog postupka isključenja iz stranke Hrvoja Zekanovića na zahtjev predsjedništvo Hrvatskih suverenista s 4. sjednice održane 17. prosinca 2021. godine.

Predsjedništvo je zaključilo da javni istupi gospodina Hrvoja Zekanovića o pandemiji COVID-19, koji nisu koordinirani s tijelima i stručnim službama stranke, te su u suprotnosti s Zaključcima 2. sjednice predsjedništva Hrvatskih suverenista održane 15. studenog 2021. godine nanose štetu Hrvatskim suverenistima. Hrvoje Zekanović kao visoki dužnosnik ne može u medijskim istupima ići protiv politike stranke i pri tome naglašavati da je on osnivač i supredsjednik stranke, čime je stvoren dojam da stranka u određenoj mjeri ipak dijeli njegova stajališta. Svojim javnim istupom 09. prosinca 2021. godine s govornice Hrvatskog sabora gospodin Zekanović je javno iznio trenutno zdravstveno stanje pojedinih članova predsjedništva Hrvatskih suverenista i saborskih zastupnika. Neprihvatljivo je kontinuirano ruganje, vrijeđanje, omalovažavanje i sramoćenje ostalih desnih opcija na Hrvatskoj političkoj sceni od strane gospodina Zekanovića, s kojima Hrvatski suverenisti žele suradnju u budućnosti.

Sukladno članku 12. Poslovnika o radu Suda časti Hrvatskih suverenista, Sud časti je dana 30. prosinca 2021. godine uputio Zahtjev za pismenim očitovanjem o navedenim točkama zbog kojih je pokrenut stegovni postupak. Zahtjev je gospodinu Hrvoju Zekanoviću uručen putem elektroničke pošte dana 03. siječnja 2022. godine.

U roku od sedam (7) dana od dana uručenja Sud časti Hrvatskih suverenista nije zaprimio pismeno očitovanje gospodina Hrvoja Zekanovića o navedenim točkama zbog kojih je pokrenut stegovni postupak.

Slijedom navedenog Sud časti Hrvatskih suverenista je dana 14. siječnja 2022. godine održao sjednicu na kojoj je raspravljano o svim točkama zbog kojih je pokrenut stegovni postupak i još jednom izvršen uvid u sve dostavljene dokaze.

Slijedom navedenog Sud časti Hrvatskih suverenista je jednoglasno donio Odluku o isključenju iz stranke Hrvoja Zekanovića.

Recommended Posts