Vučemilović o referendumu

Vesna Vučemilović

Saborska zastupnica Vesna Vučemilović gostovala je u N1 Studiju uživo gdje je komentirala situaciju u DORH-u i USKOK-u kao i situaciju s covid potvrdama.

Komentirajući prihvaćanje izvješće glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek danas u Saboru, Vesna Vučemilović je rekla: “Dosta je bizarno sve. Imali smo situaciju da je Zlata kontrolirala Zlatu pa je ispalo da je sve u redu. Glavna državna odvjetnica će očigledno ostati na poziciji kao i ravnateljica USKOK-a iako je situacija bizarna i vjerojatno je to samo prolongiranje neizbježnog, a to je odlazak glavne državne odvjetnice kad se situacija smiri. Očito glavna državna odvjetnica ili nije znala pa to govori da ne obavlja posao kako valja ili je govorila neistinu što je diskvalificira za tu dužnost.”

“Veliki procesi traju dugo. Puno je slučajeva iz sfere gospodarskog kriminala koji zbog dugotrajnih postupaka odlaze u zastaru što je neprivatljivo i šalje lošu poruku. Naši građani nemaju povjerenja u pravosuđe, ali i stranci s investicijam zaobilaze Hrvatsku zbog pravne nesigurnosti”, dodala je.

“Covid potvrde uvedene tako da se necijepljenima zagorča život”

Komentirajući Mostovu inicijativu za pokretanje referenduma o tome da se o covid potvrdama i drugim odlukama odlučuje u Saboru, a ne putem Stožera, rekla je: “Potpisat ću inicijativu, podupirem uključivanje građana i jačanje direktne demokracije. Nema razloga da naši građani ne odlučuju o svim bitnim i važnim pitanjima. Nije dobro imati velik broj birača koji ne izlaze na izbore, trebali bi se više uključiti i u refrendumske inicijative. Ispada da se vlast boji mišljenja građana.”

Govoreći o covid potvrdama dodala je: “Covid potvrde i način na koji su uvedene su način da u državi, u kojoj je cijepljenje dobrovoljno, da se necijepljenima zagorča život i da ih se natjera na cijepljenje. Ne vidim zašto bi država plaćala testiranje zaposlenima u državnom i javnom sektoru, a studenti s druge strane sami moraju plaćati testiranje ako se ne žele cijepiti. Građani javljaju da se u jednoj osječkoj gimnaziji traže covid potvrde ili negativan test učenike koji sami plaćaju, to je neprihvatljivo. Zbog toga smo u neravnopravnom položaju. Hrvatski sabor bi trebao potvrditi odluke Stožera. Slažem se s kolegama iz Mosta da smo iz parlamentarne demokracije ušli u vrijeme stožerokracije.”

Recommended Posts