Suverenisti skupili potpise za prijedlog da mjere potvrđuje Sabor

Marko Milanović Litre & Marijan Pavliček

ZAGREB, 2. prosinca 2021. Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček izvijestio  je danas medije u Hrvatskom saboru da je Klub Hrvatskih suverenista prikupio dovoljan broj potpisa zastupnika kako bi se u hitnu saborsku proceduru uputio prijedlog dopuna Zakona o sustavu civilne zaštite kojima bi se postiglo da sve odluke vezane za zaštitu građana od COVID 19 koje donese Stožer civilne zaštite mora potvrditi Hrvatski sabor.

Pavliček je istaknuo: “Dopunom zakona želimo da sve odluke koje donese Stožer civilne zaštite potvrdi Hrvatski sabor. Imamo 18 potpisa, svih zastupnika Hrvatskih suverenista i Mosta, te zastupnika HSS-a i neovisnih Karoline Vidović Krišto i Milan Vrkljan.

Odluke je Stožer donosio u interesu vladajućih i često je interes vladajućih bio iznad interesa zdravlja nacije. Prve restriktivne mjere donošene su poslije unutarstranačkih izbora u HDZ-u, a do tada zdravlje nacije nije bilo bitno.

Stoga smatramo da jedino Hrvatski sabor, kao najviše zakonodavno tijelo, može odlučivati i potvrđivati odluke Stožera, tijela s umjetno stvorenim ovlastima bez izbornog legitimiteta. O epidemiološkim mjerama svoj pravorijek na kraju može donijeti jedino Hrvatski sabor.

Recommended Posts