Završeno prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu Zaštitimo hrvatsku kunu

Zagreb, 8. studenog 2021. – Jučer, 7. studenog 2021. u 23:59, završilo je prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu Zaštitimo hrvatsku kunu, s ciljem pružanja prilike hrvatskim biračima na referendumu odlučiti o sljedećem pitanju:

Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi:

„Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa.
Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu.“


Zahvaljujemo svim neovisnim volonterima, članovima Hrvatskih suverenista i Hrvatske stranke prava na uloženom vremenu i trudu, kao i svim potpisnicima kako bi se ostvario cilj ove referendumske inicijative.

Po svim pokazateljima prešli smo broj od 300 000 prikupljenih potpisa, no u ovom trenutku još uvijek ne možemo izvijestiti o konačnom broju, budući da potpisne knjižice tek pristižu u središnjicu, gdje će sljedećih dana biti i obrađene. Stoga molimo medije i hrvatsku javnost za strpljenje kako bismo u sljedećim danima što temeljitije obavili ovaj zahtjevan posao i smanjili mogućnost bilo kakvih manipulacija.

Vjerujemo da ćemo hrvatskim građanima uspjeti vratiti moć odlučivanja, kao i povjerenje u demokratske procese stvaranjem uvjeta za provođenje ovoga referenduma, za razliku od vladajućih koji pojačano nameću rješenja bez konzultiranja hrvatskih građana.


Marijan Pavliček,
član organizacijskog odbora referendumske inicijative „Zaštitimo hrvatsku kunu“
i predsjednik Hrvatskih suverenista

Recommended Posts