Inicijativa Zaštitimo hrvatsku kunu u prvih pet dana prikupila je 157 000 potpisa

Zagreb, 30. listopada 2021. – Na tiskovnoj konferenciji referendumske inicijative Zaštitimo hrvatsku kunu 30. listopada u Zagrebu govorio je predstavnik organizacijskog odbora inicijative i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre.

U prvih pet dana zahvaljujući našim volonterima, članovima Hrvatske stranke prava i Hrvatskih suverenista uspjeli smo do jučer do 17 sati prikupiti 157 000 potpisa“, izjavio je Milanović Litre.

“U ovom trenutku smo zadovoljni dinamikom prikupljanja potpisa, pogotovo nakon prvog dana i medijske prisutnosti koju smo dobili. Ljudima je puno jasnije za što se zalažemo i koji je naš cilj s ovom referendumskom inicijativom, a to je veća demokracija u Hrvatskoj.”

Marko Milanović Litre osvrnuo se na izjave vladajućih: “Oni mogu ponavljati svoje mantre da je to već odlučeno na referendumu za ulazak u EU, što je polovična istina. Hrvatska ima pravo odlučiti u kojem trenutku će prihvatiti euro. To ne smije biti dekret jedne osobe i njegovih interesa već odluka hrvatskog naroda da odlučuje o svojoj sudbini.”

“Mi ćemo se boriti da kuna ostane jer se trenutno nalazimo u najvećoj ekonomskoj krizi u povijesti čovječanstva i ne možemo srljati u novu monetarnu uniju koja će imati svoje interese”, zaključio je Marko Milanović Litre.

Recommended Posts