Konstituirajuće sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora Hrvatskih suverenista

U Zagrebu je u nedjelju, 17. listopada 2021. godine, su održane konstituirajuće sjednice Predsjedništva Hrvatskih suverenista i Glavnog odbora Hrvatskih suverenista.


Sjednicu Predsjedništva predvodio je predsjednik stranke Marijan Pavliček, koji je istaknuo da je, nakon ujediniteljskog Sabora i nedavnih pojačanja u saborskom Klubu, Hrvatski suverenisti pokazuju svoju širinu.


Na sjednicama je poseban naglasak stavljen na predstojeće prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu „Zaštitimo hrvatsku kunu“ kojom se želi u Ustav Republike Hrvatske uvrstiti odredba prema kojoj odluku o promjeni službenog sredstva plaćanja (valute) donosi narod na referendumu. Odluku o eventualnom uvođenju eura mora potvrditi narod, odnosno uvođenje eura bilo bi moguće tek onda kada to želi većina birača. Pripreme za skupljanje potpisa su u tijeku, tiskan je velik broj potpisnih lista, a vjerujemo da će broj skupljenih potpisa biti daleko veći od potrebitih 380 000.


Glavni odbor Hrvatskih suverenista za predsjednicu Glavnog odbora jednoglasno je izabrao Vesnu Vučemilović, a za njene zamjenike Dživu Brčića i Hrvoja Šlezaka.

Recommended Posts