Marko Milanović Litre na konferenciji konzervativnog New Directiona u Lisabonu

Lisabon, 22.-25. rujna 2021. – Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre, predstavljajući hrvatsku organizaciju Nova perspektiva, sudjeluje na konferenciji pod nazivom „Defining Freedom“ u Lisabonu od 22. do 25. rujna 2021. u organizaciji New Directiona, europske konzervativne zaklade osnovane pod pokroviteljstvom Margaret Thatcher.

Na konferenciji se okupila europska konzervativna elita poput Ryszarda Legutka, supredsjednika ECR grupe u Europskome parlamentu; Barbare Kolm, potpredsjednice Austrijske središnje banke i aktivne promicateljice ideja slobodnog tržišta te Johna O’Sullivana, predsjednika Danube Institute i bivšeg savjetnika Margaret Thatcher.

New Direction na svojoj službenoj stranici kao razloge sazivanja ove konferencije navodi niz suvremenih političkih trendova poput rasta velike države uslijed pandemije COVID-19, širenja kulture otkazivanja i sve veće centralizacije moći u Briselu. Ova konferencija nastavak je suradnje New Directiona i Nove perspektive te će neki od njenih govornika sudjelovati na već najavljenoj konferenciji u organizaciji Nove perspektive u Zagrebu 9. listopada, na kojoj će se razgovarati o prilikama i rizicima ulaska Hrvatske u europodručje.

Marko Milanović Litre bio je govornik na panelu o ekonomskim slobodama 23. rujna na konferenciji u Lisabonu, panelu kojim je moderirao Nick King iz Centre for Policy Studies, a sudjelovali su i Yaron Brook, predsjednik Ayn Rand Institute; Lorenzo Montanari, potpredsjednik za međunarodne poslove Americans for Tax Reform i Elmars Kehris, izvršni direktor Ekonomistu Apvieniba.

„U svom izlaganju dotaknuo sam se problema demografije, odljeva mozgova i obitelji te problema tranzicije Hrvatske iz socijalizma. Uzrok svih tih problema je manjak ekonomskih i političkih sloboda u Hrvatskoj. Svjetske organizacije, instituti i zaklade koje se bave mjerenjem ekonomskih sloboda stavljaju Hrvatsku na začelje država članica EU, jedino Grčka kotira lošije od Hrvatske po pitanju ekonomskih sloboda“, napisao je Marko Milanović Litre u svojoj Facebook objavi.

Recommended Posts