Miroslav Škoro i Vesna Vučemilović pridružili su se Klubu zastupnika Hrvatskih suverenista

Zagreb, 10. rujna 2021.Hrvatski suverenisti 10. rujna u Hrvatskome saboru održali su tiskovnu konferenciju povodom priključenja Miroslava Škore i Vesne Vučemilović Klubu zastupnika Hrvatskih suverenista. Medijima su se obratili supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, saborski zastupnici Miroslav Škoro i Vesna Vučemilović te predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović. Konferenciji je prisustvovao i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre.

Marijan Pavliček izrazio je dobrodošlicu Miroslavu Škori i Vesni Vučemilović: „Mislim da je ovo bio logičan slijed događaja, s obzirom da su Hrvatski suverenisti uistinu prvi stali iza Miroslava Škore kad se pojavio na političkom nebu Hrvatske. Sjetimo se još predsjedničke kampanje, kad smo jasno i glasno stali uz njega, kad su se još mnogi nijećkali. Ono što je najbitnije, mi dijelimo iste vrijednosti i zastupamo isti svjetonazor, što je vrlo bitna poruka svim našim biračima.“

Marijan Pavliček najavio je održavanje ujediniteljskoga sabora Hrvatskih suverenista početkom listopada, na kojemu će četiri političke stranke zaključiti svoje djelovanje i ući u sastav jedinstvene političke stranke, Hrvatskih suverenista.

„Vjerujem da će bitnu ulogu igrati i gospodin Škoro i gospođa Vučemilović i da će Hrvatski suverenisti biti istinska domoljubna opcija, alternativa vladajućoj eliti i ono što je jako bitno, da napokon možemo vratiti nadu biračima desnog dijela političkog spektra, da zajedništvo nema alternativu i da je dosta mrvljenja i cijepkanja na ovom političkom spektru“, istaknuo je Marijan Pavliček.

„Mislim da je ovo nužan potez koji je uslijedio nakon događaja koje ste svi imali prilike pratiti posljednjih nekoliko mjeseci. Očekujem da ćemo u klubu Hrvatskih suverenista nastaviti djelovati upravo po onim političkim pitanjima koja su u našem fokusu. Politička stranka ne smije biti cilj, ona je sredstvo“, poručio je Miroslav Škoro govoreći o svojemu i priključenju Vesne Vučemilović Klubu zastupnika Hrvatskih suverenista.

„Mi ćemo apsolutno podržati inicijativu objedinjenja političkih stranaka i njihovog zajedničkog djelovanja na desnom političkom spektru“, zaključio je Miroslav Škoro.

„Drago mi je da se kolega Pavliček osvrnuo na sadržajni dio rada u Hrvatskome saboru. Do sada sam se bavila temama vezanim uz gospodarstvo, životni standard naših građana i financije. Nastavit ću dalje raditi na tome i svemu što je bitno za hrvatski narod, cijelu Hrvatsku i moju Slavoniju i Baranju odakle dolazim“, ustvrdila je Vesna Vučemilović i zahvalila se kolegama iz kluba Hrvatskih suverenista na ljudskosti, kolegijalnosti i potpori.

Ne smijemo iznevjeriti naše birače i dovesti do dodatnog usitnjavanja i mrvljenja političke scene na desnom spektru“, rekla je Vesna Vučemilović i iskazala uvjerenost kako je priključenje Klubu zastupnika Hrvatskih suverenista ispravna odluka.

Vesna Vučemilović istaknula je kako su pregovori s Hrvatskim suverenistima bili više nalik prijateljskom razgovoru, s obzirom da su jedni s drugima upoznati još iz vremena predsjedničke kampanje Miroslava Škore.

Hrvoje Zekanović pozitivno se osvrnuo na suradnju s Miroslavom Škorom na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

„Vrlo je važna tema koja nas također okuplja i jedan je od razloga dolaska gospodina Škore i gospođe Vučemilović u naš klub. To je inicijativa koju Hrvatski suverenisti pripremaju – zaštita hrvatske kune. To je tema koja će sigurno biti glavna politička tema ove jeseni i siguran sam da ćemo na njoj kao Hrvatski suverenisti biti prepoznati“, zaključio je Hrvoje Zekanović i još jednom izrazio dobrodošlicu Miroslavu Škori i Vesni Vučemilović.

Recommended Posts