Hrvoje Zekanović: Vjerujem da ćemo kao klub zastupnika i dalje rasti

Zagreb, 9. rujna 2021. – Predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović gostovao je na N1 televiziji i razgovarao o pristupanju Miroslava Škore i Vesne Vučemilović klubu zastupnika Hrvatskih suverenista u Saboru.

“I gospodin Škoro i gospođa Vučemilović rekli su da će nastaviti svoj rad u Saboru u klubu Hrvatskih suverenista, sigurni smo da će biti sjajna akvizicija i da ćemo zahvaljujući njima i nas četvoro koji smo već u klubu itekako imati utjecaj na politike u Hrvatskom saboru”, poručio je Hrvoje Zekanović.

Podsjetio je da su Hrvatski suverenisti s Miroslavom Škorom sudjelovali u dva izborna ciklusa i da su ga podržali kao predsjedničkog kandidata: “Ovo nije ništa novo, jedino što smo bili razdvojeni bilo je pred lokalne izbore, ali naše politike bile su iznimno podudarne.”

“Moram naglasiti i vjerujem da to nije sve, da ćemo mi kao klub i dalje rasti i da će drugi zastupnici, koji prepoznaju našu politiku, politiku na jasnim načelima suverenizma, kršćanstva i domoljublja to prepoznati i da će nam se pridružiti i poželjeti raditi u našem klubu”, rekao je Zekanović.

“Reći ću da je eksplicitnost i jasnoća političkog izričaja karakteristična isključivo za naš klub. Mi smo jasni po svim pitanjima, mi smo jedini bili jasni po pitanju kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlati Đurđević, a onda su nas prozvali da podržavamo vladajuće. Bili smo jasni po pitanju pobačaja, jasni smo po bilo kojem pitanju. Ostali kalkuliraju i gledaju da se svide širem glasačkom tijelu, a mi imamo jasno glasačko tijelo, to je kršćansko, desno glasačko tijelo i ne bježimo dalje od toga”, zaključio je Hrvoje Zekanović.

Recommended Posts