Hrvoje Zekanović: Hrvatski suverenisti rade na velikom ujedinjenju

Zagreb, 6. rujna 2021. – Predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović komentirao je najavljeno ujedinjenje Bloka za Hrvatsku s Domovinskim pokretom iz perspektive Hrvatskih suverenista za Direktno.hr.

“Mi Hrvatski suverenisti radimo na jednom stvarnom i velikom ujedinjenju koje će se dogoditi početkom desetog mjeseca. Ne razmišljamo puno o drugim strankama, radimo na našoj priči. Domovinski pokret ima velikih problema, to je svima jasno, ali ne bih ulazio u prognoziranje njihove budućnosti i eventualnog političkog oporavka. Što se tiče njih i Hasanbegovića, već sam ih smatrao ujedinjenima tako da mi to ne predstavlja neki novi moment”, poručio je Hrvoje Zekanović.

Komentirajući Facebook objavu Tomislava Jonjića, bivšeg dužnosnika Bloka za Hrvatsku, Hrvoje Zekanović istaknuo je: “Za razliku od svih drugih opcija koje mediji konstantno nazivaju desnicom, mi Hrvatski suverenisti jedini se ne sramimo jasno reći da pripadamo desnom dijelu političkog spektra. Svi ostali to na neki način kamufliraju i pokušavaju se prikriti u političkom centru, a mi se nikad nismo libili reći da smo desnica.”

Upitan o potencijalnim suradnjama Hrvatskih suverenista s drugim ideološki sličnim strankama, Hrvoje Zekanović odgovorio je: “Mi smo uvijek za suradnju svih političkih snaga koje egzistiraju na jasnim načelima, a ta jasna načela su domoljublje, kršćanstvo i suverenizam. Suradnja je moguća sa svakim, ali samo po tim jasnim načelima. Naš slogan je bio da zajedništvo nema alternativu, a u tu maksimu vjerujemo i danas. Međutim, ako netko želi surađivati isključivo zbog političkog prosperiteta, a bez jasnih političkih načela, onda to za nas nema smisla.”

Cijeli članak Direktno.hr možete pročitati na poveznici.

Recommended Posts