Marko Milanović Litre: Upravo ovo su problemi djelovanja Srpske pravoslavne crkve

Zagreb, 5. rujna 2021. – Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u svojoj Facebook objavi u nedjelju osvrnuo se na izjavu novoustoličenog crnogorsko-primorskog metropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija.

“Nećemo se baviti stranačkom politikom niti se poistovjećivati sa bilo kojom partijom. Jedna je i nedjeljiva crkva kojom služim pa je zato za mene jedan i nedjeljiv pravoslavni narod koji mi je Bogom podijeljen bez obzira kako se ko izjašnjava”, izjavio je Joanikije.

Marko Milanović Litre ocijenio je kako upravo ta izjava otkriva suštinu problema politika i vrijednosti oko kojih se zasniva djelovanje Srpske pravoslavne crkve.

“Tijekom Domovinskog rata huškali su na ratnu pobunu, a kada su izgubili rat krenuli su u diplomatsku bitku. Nastavili su s tezom “nedjeljivog pravoslavnog naroda” i promociji ideje kako je svaki pravoslavac u Hrvatskoj zapravo Srbin i time još dodatno otežavali suživot u Hrvatskoj. Istim, ali prilagođenim metodama, su djelovali i u Crnoj gori”, napisao je Milanović Litre.

Izrazio je zadovoljstvo razinom crnogorske nacionalne svijesti i ponosa unatoč velikim pritiscima iz Republike Srbije: “Drago mi je što prepoznaju tko su im neprijatelji u vremenima kada to nije baš jasno vidljivo.”

Marko Milanović Litre zaključio je svoju Facebook objavu pozdravom crnogorskom narodu: “E viva vero Montenegro!

Recommended Posts