Glas za Tomaševića i Đurđević je glas za Istanbulsku!

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u slobodnom govoru istaknuo je: “Jedna od zadnjih važnih odluka bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Trumpa bila je imenovanje sutkinje Vrhovnog suda Amy Coney Barrett. Njezinim ulaskom u Vrhovni sud Trump ga je zabetonirao za dugo vremena i to s konzervativnom većinom. Današnji omjer sudaca Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država je 6:3 u korist konzervativnih sudaca. Ista situacija se danas događa i u Hrvatskoj, naime predsjednik države uporno gura svoju kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlatu Đurđević. Čitavo vrijeme je pokušava prikazati kao stručnjakinju te pokušava hrvatskoj javnosti objasniti kako on nastupa kao osoba koja nema političko i svjetonazorsko određenje, a istina je da je ona jasan predstavnik neoliberalnog svjetonazora.

Pozicija predsjednika Vrhovnog suda je jedna od najvažnijih u svim razvijenim demokracijama te bitno određuje kurs kojim će se država svjetonazorski i politički kretati. Upravo zbog ovog razloga Hrvatski suverenisti su iznimno čvrstog stava kako je ponuđena kandidatkinja neprihvatljiva.

U Hrvatskoj trenutno traje još jedna politička bitka, a to su lokalni izbori. Najvažnija bitka se vodi u Zagrebu, gdje je s jedne strane Tomislav Tomašević, kandidat koji je sa svojim udrugama jasno stao na stranu Istanbulske konvencije. Glas za Tomaševića je glas za Istanbulsku, a svi oni koji su svojim potpisom tražili referendum o Istanbulskoj sad imaju priliku reći ne „Istanbulcima“!

Recommended Posts