Nikola Kajkić i dr. Mirjana Semenić Rutko predstavili svoju kandidaturu

Nikola Kajkić

VUKOVAR 30.03.2021. – Nikola Kajkić nezavisni kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije i dr. Mirjana Semenić Rutko, kandidatkinja Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverenista za zamjenicu župana, predstavili su u Vukovaru svoju kandidaturu za predstojeće lokalne izbore, a koju podržava i stranka MOST, te je najavljeno kako će im se uskoro pridružiti i još neke stranke, udruge i pojedinci.

Loša demografska slika u županiji, odlazak mladih, problemi gospodarstva, loše upravljanje prirodnim resursima, pasivnost sadašnje županijske uprave, neke su od tema koje su ovi kandidati apostrofirali kao goruće i za koje nude program pod nazivom Rješenja, a ne obećanja.

Kajkić je istaknuo kako on zna, može i ne boji se reći koje su potrebe najistočnija hrvatska županija, po mnogo toga na začelju u Hrvatskoj optužujući za to rad županijskih odjela ali i prozivajući Vladu Republike Hrvatske. Posebno je istakao na koncesije za eksploataciju šume, rekavši kako se u Vukovarsko-srijemsku županiju vraćaju mrvice. Aktualnu vlast u županiji prozvao je i za nedostatna izdvajanja za demografiju i poljoprivredu dok se u isto vrijeme na godišnjoj razini za plaće zaposlenih u županiji izdvaja 55 milijuna kuna. U Vukovarsko-srijemskoj županiji treba puno toga mijenjati i više se nema vremena čekati jer je ovo područje u zadnjih 30 godina napustilo 75 tisuća ljudi, rekao je Kajkić.

Dr. Semenić Rutko liječnica ginekologinja, hrvatska braniteljica i poduzetnica iz Vukovara smatra da misija branitelja nije završena nego da su upravo oni pozvani razvijati Hrvatsku za kakvu su se borili. Zalaže se za obrazovanje mladih koje će im omogućiti konkuretnost, kvalitetnu zdravstvenu skrb i jači angažman razvojnih agencija kao servisa poljoprivrednicima i gospodarstvenicima. Poseban interes iskazuje za razvoj zdravstvenoga turizma na ovome području koje je po njenim riječima trend u svijetu, a za kojega upravo ovdje imamo sve potrebne resurse.

Podršku kandidatima iskazali su na ovome predstavljanju i saborski zastupnik te supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić i Marko Milanović Litre, te u ime MOST-a članica predsjedništva i organizacijska tajnica Kristina Bakula.

Recommended Posts