Osnovani Hrvatski suverenisti u Petrinji

Jučer, 25. ožujka 2021. godine u Petrinji, održana je izborna Skupština ogranka Hrvatskih suverenista Grada Petrinje, prve gradske političke organizacije Hrvatskih suverenista na području Sisačko-moslavačke županije.

Za predsjednika ogranka izabran je Miljenko Bušić, za zamjenika predsjednika Marko Grubar, a za tajnika ogranka Velimir Pavičić.

Za članove Vijeća ogranka izabrani su: Pavle Puklavec, Dalibor Marković i Danijel Križanić.

Skupštinu je pozdravio saborski zastupnik i član predsjedništva Hrvatskih suverenista, Željko Sačić naglasivši da su Hrvatski suverenisti spremni za samostalan izlazak na predstojeće lokalne izbore, ali su spremni i na zajedništvo sa svim svjetonazorski srodnim političkim opcijama. Okupljenima je poželio uspješan rad i uspješan rezultat na predstojećim lokalnim izborima. 

Skupštinu je pozdravio i predsjednik gradske organizacije Hrvatske konzervativne stranke, Zdenko Kelava.

Novoizabrani predsjednik ogranka, Miljenko Bušić zahvalio se članovima na ukazanom povjerenju i naglasio da u ovom teškom i tragičnom vremenskom periodu koje se Petrinjcima nakon nepunih četvrt stoljeća ponavlja, Hrvatski suverenisti Grada Petrinje svoj će rad i zalaganje svih svojih članova maksimalno uložiti u promicanje istinske ljudskosti, sloge i zajedništva kako bi time vratili i unaprijedili naše međusobno povjerenje koje nam je prijeko potrebno za moralnu i materijalnu obnovu i za brži, pravedniji i napredniji razvitak našeg Grada.

Recommended Posts