Predsjedniče, prestani kršiti Ustav i zakone Republike Hrvatske!

Željko Sačić

Zastupnik Željko Sačić danas je u Hrvatskom saboru u iznošenju stajališta Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista, istaknuo: “Svjedočimo jednom dosad neviđenom, neshvatljivom kršenju pravne procedure Ustava RH zakona, neshvatljivom i neodrživom jednom napadu u najgorem maniru nekakve terorističke skupina koja želi pravni poredak na silu preko noći zamijeniti svojim programom, svojim stilom mišljenja, načina i progurati svojeg kandidata ili kandidatkinju za predsjednika Vrhovnog suda RH.

To je nedopustivo, mi hrvatski branitelji smo zgroženi načinom na koji se želi ostvariti interes i dominacija i ciljevi da se ovlada Vrhovnim sudom RH kao vrhovnom institucijom pravne države i vladavine u RH. Pa kakva poruka se hrvatskoj javnosti šalje ako se jasno krši procedura Zakona o sudovima, gdje kaže ovaj hrvatski dom prije nekoliko godina jasno je propisao i na koji način i na koji način se trebaju prijaviti kandidati, kandidatkinje, bor predsjednika Vrhovnog suda?

Dakle jasno je propisana uloga DSV-a kada DSV prikupi kandidature, životopise, dostavlja to na stol Predsjednika RH koji pak nakon toga zatraži mišljenje Opće sjednice Vrhovnog suda odnosno nadležnog odbora Sabora i potom takav kompletirani zahtjev dostavlja na plenarnu sjednicu na odluku narodnim zastupnici, nama hrvatskim sabornicima da donesemo i da odaberemo kandidata, ili ga potvrdimo ili tražimo ponavljanje procedure.
Ne, u ovom slučaju dragi prijatelji, zgroženi smo, Predsjednik RH zadužen da poštiva Ustav, koji je prisegnuo da će poštivati Ustav i sve zakone, najoštrije, najgrublje, najdrskije krši temeljne odredbe ovog pravnog sustava demokracije RH. I kao nekakav desperados, baca sve sa strane i svoj prijedlog daje mimo svih procedura. Kao šerif u najvećoj zabiti nekakvog Divljeg zapada se ponaša i podcjenjuje hrvatski narod.

Mi se moramo tome suprotstaviti. Među 3 kandidata dosad, imamo jednog izvrsnog, jednog hrvatskom branitelja, Šime Savića koji je uspješan doktor kazneno-procesnog prava s iznimnim iskustvom 15 000 kaznenih predmeta je riješio, svakodnevno je po 5, 6 puta u sudnici tko je znao u detalje što se zbiva u hrvatskom sudstvu, što treba mijenjati, što treba poboljšati i to je stavio u svoj program.

Draga gospodo, ne ulazimo u ostale kandidature gđe. Lidije i njihove reference i g. Sesse, ali ovog čovjeka osobno poznajem i on je naš kolega hrvatski branitelj i sve reference ima i on danas u hrvatskom društvu nije zaslužio toliko pažnje od Predsjednika RH da se poštiva procedura. Naprotiv, bacio je u blato čitav rad, životno iskustvo, ogroman trud, marljivost, domoljublje svih tih predloženih kandidata, bacio je u koš za smeće i njihove životopise, želje, ambicije i sam izvukao iz šešira svoju kandidatkinju i mi bi trebali, što? Pokloniti se vrhovnom veličanstvu, faraonu u RH, pljeskati mu i podići obje ruke u zrak.

Neće proći g. Predsjedniče Milanoviću, kršite Ustav, učinit ćemo sve da vas opozovemo, bit ćete prvi Predsjednik RH koji je zbog kršenja Ustava opozvan jer nečasno i nezakonito obavlja svoju predsjedničku dužnost. Hvala vam lijepa.”

Recommended Posts