Skrivena istina o Karamarku i jedinoj Vladi bez Pupovca

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović podsjetio je u srijedu na odluku Upravnog suda prema kojoj je bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko proglašen nevinim za sukob interesa upitavši se zašto o tome nitko ne govori.

“146 dana je trajala jedina hrvatska vlada u kojoj nisu participirali manjinci. To je bila vlada Tihomira Oreškovića, a u to vrijeme je bila, bio najutjecajnija, najvažnija politička figura Tomislav Karamarko. Danas Tomislava Karamarka nitko ne spominje i bez obzira što mu je prije par dana upravni sud napravio jednu veliku satisfakciju jer je 24. veljače upravni sud donio rješenje da je presuda Povjerenstva za sprječavanje o sukobu interesa kriva odnosno da Tomislav Karamarko nije bio kriv kako je to reklo povjerenstvo 2016.g.

Ajmo se malo prisjetiti te 2016.g. Svaki dan, cijeli dan, sa svih portala, sa svih televizija i svih mogućih medija vrištali su naslovi o navodnom sukobu interesa Tomislava Karamarka jer je njegova supruga radila za tvrtku koja je radila za tvrtku koja je navodno radila za INA-u, strašan delikt. I stvorio se u hrvatskoj javnosti doslovno linč jedne osobe Tomislava Karamarka, a danas kad je proglašen nevin niko o tome ne govori.
Nitko ne govori da je Tomislav Karamarko nevin, da nije kriv. A da malo uđemo dublje u meritum, gdje je zapravo bio problem? Problem je bio što je Tomislav Karamarko htio da se izađe iz arbitraže INA-MOL. Je li uspio? Nije uspio. Jer je tada i SDP i Most, a HDZ se ponaša kako se danas ponaša, nikako, oni su odlučili da se treba izaći iz arbitraže i, pardon, da se treba ostati u arbitraži, i što je bilo na koncu? Hrvatska je izgubila ni manje ni više nego 5 milijardi, 5 milijardi eura.

Je li se o tome govori? Ne govori se. Govori li se o prijavi Andreja Plenkovića Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa po pitanju „Borg“ grupe, po pitanju rješavanja problema Agrokora? Ne govori se. O tome mediji ne govore. Ja znam da i ovaj moj govor neće doći na nacionalne televizije jer ne smije doći, kao što i na nacionalne televizije u centralne informativne emisije neće doći vijest da je Tomislav Karamarko oslobođen i da nije kriv i da nije imao sukob interesa i nikome ne smeta što je danas čelna osoba GONG-a šef ureda SDP-a u Klubu SDP-a, a ta ista osoba je bila glavni zagovaratelj rušenja Tomislava Karamarka. Nikome ne smeta to što je Dalija Orešković danas zastupnica u HS-u. Nikome. A ona je bila glavna i odgovorna za rušenje Tomislava Karamarka.

Dakle, očito imamo dvostruka mjerila. Očito imamo za jedne pravila jedna vrste, za druge pravila druge vrste. Tomislav Karamarko, da je kojim slučajem dokazana neka krivnja, siguran sam da bi i dalje bio u svim naslovnicama, a s obzirom da je proglašen nevinim, odnosno da nije kriv, o tome nećemo govoriti, o tome treba šutjeti.”

Recommended Posts