Prvi rođendan Hrvatskih suverenista

Predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović danas je se osvrnuo u svom govoru na prvu godišnjicu od osnivanja Hrvatskih suverenista.

Danas je 10. studenog i danas Hrvatski suverenisti obilježavaju svoj rođendan i s ovog mjesta ja želim čestitati svim hrvatskim suverenistima njihov prvi rođendan. Ovdje bi napomenuo da su Hrvatski suverenisti na zadnja dva izborna ciklusa bili treća snaga, treća politička snaga u našoj državi. Radi se o europskim izborima gdje smo samostalno osvojili 8,5%, zatim sa našim partnerima i na parlamentarnim izborima također smo bili 3 snaga u državi.

Hrvatski suverenisti su nastali kao odgovor na globalizam. Danas se svijet dijeli na globaliste i suvereniste. Nekadašnja podjela na desno i lijevo danas zapravo više ne funkcionira, ne postoji ili sve manje postoji na konzervativno i liberalno, ali ova podjela na suvereniste i globaliste ona je sve jača i u Hrvatskoj, a sve jača i u svijetu. I baš zbog toga su potrebni hrvatski suverenisti u Hrvatskom saboru, potrebni su hrvatskom društvu, potrebni su u hrvatskoj politici.

Po čemu se hrvatski suverenisti razlikuju od drugih stranaka, od drugih politika koje će se staviti u sličan dio političkog spektra? Po tome što su jasni. Po tome što nisu sivi, nisu mutni, nego su kristalno jasni o svim pitanjima koja dijele hrvatsko društvo, pa čak ću reći i koja dijele svijet. Nema uvijanja, nema izmotavanja, nego ćemo jasno i glasno reći i uvijek to isticati da smo za suverenu državu Hrvatsku, da smo protiv uvođenja EUR-a jer EUR-o vidimo kao udar na suverenost naše države. Uvijek ćemo naglasiti da smo i za zaštitu život od začeća bez onog famoznog ali koji će neki koji se nazivaju kršćanskim demokratima često isticati. I to je razlika između hrvatskih suverensita i svih ostalih opcija koje se eto žele naći u tom dijelu političkog spektra ili negdje približno ovom dijelu političkog spektra gdje se mi nalazimo.

Ja bih ovdje podsjetio da su Hrvatski suverenisti nastali na zajedništvu, dvije političke stranke, a to su stranka HRAST i Hrvatska konzervativna stranka su prepoznale zajedništvo i ujedinile su se u novu stranku Hrvatske suvereniste. Ovdje ne smijem izostaviti i zaboraviti i razne inicijative kao što je Hrvatski bedem koji se istaknuo po pitanju migrantske krize, upozoravanja na migrantsku krizu, također bih istaknuo i istina o Istambulskoj inicijativu koja je ukazala ne štetnost Istambulske konvencije. Kada već spominjem Istambulsku konvenciju ovdje moram naglasiti podatke, najnovije podatke koji kažu da je nasilje u obitelji i nasilje nad ženama poraslo za 45% od uvođenja Istambulske konvencije. Ne 2%, ne 5%, ne 10% nego 45%. A koliko nas Istambulska konvencija košta, koliko košta hrvatske građane, to nitko ne zna. Radi se o stotinama milijuna kuna koje se danas troše očito u ništa jer nasilje raste, ne smanjuje se.

Recommended Posts