Zaustavimo crni niz

Slike s bečkih ulica sinoć su obišle svijet, nastavljajući crni niz koji su radikalizirani islamisti nedavno ponovno započeli u Francuskoj, s ciljem uništenja života, slobode i kršćanske Europe. Izražavamo najdublju sućut bližnjima stradalih i suosjećamo sa svima koji danas u srcu nose tugu i bojazan zbog terorističkog čina koji se možda mogao i spriječiti.

Europska politika, nažalost, još nije dovoljno snažno odgovorila na ugrozu koja već godinama kruži oko naših država i gradova, često javno prijeteći nasiljem i smrću, nekad provodeći svoje naume na najokrutnije načine.

Kako u Europi još ima mjesta za one koji su „poznati simpatizeri terorista“ ili čak „na popisu poznatih ekstremista“? Zašto dopuštamo da oni koji bi ubijali radi naše demokratske slobode govora i izražavanja imaju bilo kakav utjecaj na našu svakodnevicu? Sigurnosni aparat u ovim slučajevima ozbiljno zakazuje.

Gubitak života je tragičan, no takvim teroristima nije dovoljan. Danas djeca u Beču neće biti u svojim školskim klupama. Danas neće biti postavljeno božićno drvce na bečkom trgu. Ciljevi uništenja su opsežni, a naša snaga, zajedništvo i vjera sada trebaju biti veći od toga – stanimo konačno na kraj zlu. Kršćanske vrijednosti su mir, opraštanje i poštivanje drugih, to treba zaštititi!

Recommended Posts