Nekoć je hrvatska vlast stolovala u Banskim dvorima

Danas je zastupnik Hrvoje Zekanović ispred Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru istaknuo da je nekoć hrvatska vlast stolovala u Banskim dvorima, a danas u Slovenskoj uz brojač novca….

Danas je 7. listopada i danas obilježavamo jednu godišnjicu jednog događaja koji se dogodio nedaleko ove zgrade, a radi se o napadu na Banske dvore prije 29 godina. Naime, prije 29 godina borbeni avioni JNA sa zvijezdom petokrakom su gađali i pogodili Banske dvore i zamalo ubili našeg predsjednika Franju Tuđmana.

Nije on samo bio meta napada, tada je u Banskim dvorima bio i tadašnji predsjednik predsjedništva tadašnje države Jugoslavije Stjepan Mesić, a bio je i predsjednik Saveznog izvršnog vijeća Ante Marković. Dakle, htjelo se u to vrijeme, znači obezglaviti kompletno Hrvatsku i naravno pokoriti Hrvatsku. Dan poslije odnosno sutra obilježavamo zapravo i našu neovisnost.

Danas iz tog istog Beograda također lete avioni i dolazi iz tog Beograda Vučić koji se nije ispričao za taj događaj i doć će opet za koji dan, za koji mjesec. I Andrej Plenković, Plenković će se sa njim opet susresti, rukovati i lobirati za njegov, za njihov ulazak u EU, a o ovom događaju i svemu onome što je slijedilo nakon ovog događaja se danas ne govori.

Međutim, apsurd je današnje situacije u Hrvatskoj da kada bi danas htio likvidirati državno vodstvo ne bi trebao gađati Banske dvore, nego bi trebao gađati jednu zgradu u Slovenskoj ulici. Apsurd današnje situacije je da se najviše pozicionirani ljudi hrvatske države, najutjecajniji novinari, političari, menadžeri, suci, zapovjednici oružanih snaga, sastaju u klubovima gdje na šanku stoje brojači novaca. Tako da evo ako neko sutra bude htio napraviti atentat bilo gdje u Hrvatskoj adresa nije Markov trg, adresa je, evo npr. neki klub gdje se opskurni likovi koji upravljaju državom sastaju.

Moram spomenuti jednu činjenicu da malo građani tu brojku zapamte jer je fantastična. 2 milijuna 595 tisuća kuna je pronađeno kod supruga tužiteljice u državnom odvjetništvu, skoro 2 milijuna i 600 tisuća kuna. Koliko novaca treba prosječnom građaninu naše države da zaradi i uštedi toliko novca?

Još ću jednu drugu temu dotaknuti, a povezana je s ovom temom, a radi se o malim Janafima, a svaka JLS ili ipak da ne kažem svaka, gotovo svaka, ima svoje male Janafe. Uskoro će lokalni izbori i odjednom će, pogotovo ove velike stranke, dobivati obilje donacija od pravnih subjekata i po 100.000 kuna i na vidljiv i na nevidljiv način. Odjednom će brojne tvrtke koje rade isključivo ili gotovo isključivo sa jedinicama lokalne ili regionalne samouprave, uplaćivati nevidljive reklame na portalima gradova, općina i županija, a to niko ne istražuje.
S ovog mjesta odgovorno tvrdim da se radi o višestruko većem iznosu nego što se radi npr. u ovoj aferi Janaf ili općenito o svim aferama koje su se događale na državnoj razini, da je korupcija na toj najnižoj razini u stotinama općina i gradova znatno veća i to znaju svi oni koji sjede u sabornici i sada gledaju u svoj mobitel, svi to znaju.
I na kraju, ovdje ću isto pronaći vrijeme da upozorim na jednu jako ozbiljnu situaciju. S obzirom da danas obilježavamo dan, Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, evo upozorio bi na jedan veliki problem, a to je da zbog korona krize, zbog epidemije korona virusa, da se danas u Hrvatskoj testira odnosno ide na ultrazvuk na mamografiju nekoliko puta žena manje nego što je išlo prije korona krize.
Mi ćemo kroz koji mjesec imati epidemiju karcinoma dojke, ne samo karcinoma dojke nego svih ostalih karcinoma. Pa s ovom puta, s ovog mjesta, s ovog mjesta evo poručujem svim ženama, a i njihovim supruzima i obiteljima nek ih stimuliraju, neka skupe hrabrosti bez obzira na ovu situaciju koja je, neka odu, znači na pretrage da se ne bi dogodilo ono najgore.

Recommended Posts