Sačić: 21. rujna svi na Koranski most

Zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić u petak osvrnuo je se na posljednje istupe Milorada Pupovca, govor prenosimo u cjelosti:

“Poštovani potpredsjedniče, poštovane kolegice i kolege.
Obraćam vam se ponukan posljednjim istupima g. Milorada Pupovca, novoimenovanog predsjednika SNV-a koji je 12.9. izjavio nekoliko uznemiravajućih izjava, najavio nekoliko uznemiravajućih postupaka koji mene kao hrvatskog branitelja što je proživio strahote rata u petogodišnjem trajanju duboko uznemirava i kao i sve moje prijatelje kolege također hrvatske branitelje jer trenutno velikosrpska ofenziva, četništvo je u punom jeku u borbi za svoje pozicije na području RH kako god mi okretali glave od toga, to pokazuju vehementni nastupi kako g. Pupovca tako i svih onih koji protežiraju te ideje posljednjih godina a one su kulminirale evo nekako se poklopilo sa potpunom revizijom karaktera Domovinskog obrambenog rata jer nam nažalost, oni su u vladajućoj većini, jel na oni eto danas, jučer su najavili da će 21.9. komemorirati svoje žrtve, pazite na Koranskom mostu gdje je procesuirano, gdje je zapravo utvrđeno da je likvidirano 13 neprijateljskih vojnika koji su pokušali agresiju na RH odnosno na grad Karlovac.

E sad, sama činjenica da netko žali za svojima poginulima pa bili oni neprijateljski vojnici, dio obitelji, svakako je to velika tuga i svaki normalan čovjek, civiliziran, kulturan, suosjećajan može izraziti puno razumijevanje da obitelj i najbliži komemoriraju žrtve svojih najmilijih u krugu gdje je to dozvoljeno. Međutim poštovani dragi prijatelji, hrvatska javnosti, suborci branitelji Karlovca, heroji, osloboditelji, mi klub Hrvatskih suverenista biti ćemo uz vas, usprotivljujemo se, duboko smo uznemireni i izražavamo revolt i otpor prema pojavi resrbizacije ovog društva, relativiziranja velikosrpskih zločina, četništva u Hrvatskoj na način da se želi novo groblje šajkača uspostaviti na Koranskom mostu.

Neka oni i svi koji imaju potrebe žaluju za mrtvima, svojim najbližima, ali u to hrvatsku javnost ne smiju uvlačiti i hrvatska vlast na lokalnoj i državnoj razini, političkoj ili policijskoj, mora zabraniti takve postupke, take skupove jer oni su po sebi razorni za ovo hrvatsko društvo jer izjednačavaju agresora i žrtvu i dugoročno šalju poruku, djeci, radikaliziraju mlade Srbe, radikaliziraju opet srpsku zajednicu, oni kontinuirano stvaraju osjećaj ugroženosti, umjetni osjećaj ugroženosti Srba, to čini Milorad Pupovac i njegovo društvo vrlo vješto, na taj način govoreći, poruka je slijedeća ne samo u Vukovaru na groblju šajkača, ne samo u Brđanima u okolici Sunje, ne samo u Karlovcu na tom mostu, na svim mjestima oni posljednje vrijeme relativiziraju, s jedne strane mi komemoriramo svoje žrtve u Domovinskom obrambenom ratu, s druge strane one imaju parastose, oni imaju javnu scenu uključujući i javnu vlasti ili lokalnu i državnu na toj razini, strane koje su parlamentarne od SDSS-a, SNV-a i hrvatskoj javnosti a i srpskoj, upućuju slijedeće poruke, evo mi javno komemoriramo naše žrtve, čega? Žrtve naših sunarodnjaka koji su se borili za otadžbinu, za vjeru, braneći svoja ognjišta a protiv i poginuli su od ruke, čega? Hrvatskih agresora ustaških snaga koje su agresivno išle razarat naša ognjišta. Pa koja poruka se šalje danas 30 g. nakon Domovinskog rata?

Mi opet imamo s jedne strane ugrožene Srbe, s druge strane povampirene ustaše i kleronacionaliste koji su, šta? Mi hrvatski branitelji smo znači nacionalisti, takvi agresori u vlastitoj državi, kome to ide u prilog? Da li je to teza u građanskom ratu, revitalizacija? Moramo pružiti otpor takvoj politici, pozivam hrvatsku da se odazove, da pruži otpor na Koranskom mostu 21.9., hvala vam lijepo”.

Recommended Posts