Sačić: Plenković izjednačava agresora i žrtve

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić u slobodnom govoru prozvao je premijera Andreja Plenkovića da vojno-redarstvenu akciju i obilježavanje Oluje dovodi u pitanje dovodeći ju u vezu s ratnim zločinom u Gruborima.
“To je akt ravan neodgovornosti, nedržavništvu, nepoznavanju cjelokupne povijesne situacije, a mogao bi imati i elemente akta izdaje hrvatskih nacionalnih interesa”, kazao je Sačić.

“Veličanstvena vojno-redarstvena povijesno, sudbonosna operacija „Oluja“ nije pala s neba. Ona je nastupila kada je naše državno vodstvo i naš vrhovnik pokojni dr. Franjo Tuđman odlučio da nakon petogodišnje okupacije, zvjerstava koje smo mi Hrvati trpili gdje je pobijeno više od 15.000, raseljeno 500.000 ljudi, uništeno, srušeno 600 crkava, bogomolja, razoreno i preorano stotinu robalja, 151 grobnica masovna je ostavljena i Hrvati su konačno došli u priliku uz vlastitu pomoć, uz vlastitu snagu iscrpiti naše povijesne mogućnosti ratničke, uspostaviti sustav da sami oslobodimo svoju domovinu Hrvatsku i Bogu hvala to smo uspjeli.

I danas kada Vlada, aktualna Vlada RH i njen predsjednik gospodin Plenković uopće dovodi u vezu takvu veličanstvenu, neupitnu, vojno-redarstvenu operaciju koje čak u prostorima Međunarodnog kaznenog suda u Haagu utvrđena kao legitimna, čestita, poštena, po vojničkim pravilima izvedena on ju dovodi u pitanje dovodeći je u vezu sa jednim izoliranim nekakvim ubojstvima u Gruboru kojima žrtvama izražavamo pijetet i kojih se ograđujemo od svakoga tko je to počinio. Ali dovodi to u ovom trenutku svečanosti, sudbonosnih trenutaka slavlja veličanstva nakon devet stoljeća kada smo zaokružili gotovo cijelo područje RH osim mirne reintegracije u Vukovaru je akt ravan neodgovornosti, ne državništvu, ne poznavanju cjelokupne povijest situacije, a mogao bi imati elemente da kažem, akt izdaje hrvatskih nacionalnih interesa jer je Vučić takvim stilom, stavom izjednačavanja „Oluje“ i Grubora došao u poziciju apsolutne pobjede nad Hrvatima u miru.

Međunarodni sud je utvrdio svoje, a Vučić i Plenković su povijest iskrivili i zapravo doveli do krivotvorine na način da provedu Memorandum dva i Povelju srpskom kulturnom prostoru koja govori izrijekom, moramo učiniti sve braćo Srbi da izjednačimo krivnje na ovim prostorima za ratove. To nam je način da nastavimo miran život i integraciju buduće europske svjetske integracije. Mi njima peremo obraz. Na temelju čega? Plenkoviću nisi dostojan žrtve hrvatskih ratnika.

Recommended Posts