Sačić: Hrvatska vojska je slabo opremljena!

Saborski klubovi su jednoglasno pozdravili Vladin prijedlog da se u operaciju potpore miru „Sea Guardian“ u Sredozemlju uputi do 35 pripadnika hrvatskih Oružanih snaga, pri čemu zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić otvorio i pitanje opremljenosti Hrvatske vojske.

“Mi kao Klub Hrvatskih suverenista svakako bez ikakvih rezerva podržavamo ovaj prijedlog i sa velikim zadovoljstvom i čašću možemo se pridružiti zapravo čestitkama našoj hrvatskoj oružanoj sili koja diljem svijeta u svih tih misija, 17 koliko li ih ima, štiti i brani i unaprjeđuje međunarodne odnose, sigurnost, širi ugled Hrvatske kao najbolji veleposlanik hrvatskog mirotvorstva i istodobno svjedok jedne teške borbe za opstanak Hrvatskog naroda 90-tih godina u Domovinskom obrambenom ratu i kao takvi i živi svjedoci, slijednici, nasljednici u najboljoj maniri zapravo poštivajući Povelje Organizacije ujedinjenih naroda i svih onih asocijacija u kojima smo u savezu od Europske unije do NATO Pakta radimo ono što smatramo i što oni smatraju u tom trenutku da je najbolje za čovječanstvo odnosno za regiju gdje se pojavljuju.

Međutim, kao Hrvatski suverenisti sigurno ćemo dati i ovom uvaženom Domu Hrvatskoga naroda, a i izvršnoj vlasti prijedloge. Nisu naši resursi bezgranični. Mi moramo hrvatsku mladež itekako uputiti u daljnji nastavak tih slavnih hrvatskih tradicija vojnih vještina, ratničkih vještina. Smatramo da u ovom trenutku naša Hrvatska vojska, vrlo brzo ćete gospodine ministre doći i sami do toga zaključka ako već niste, je vrlo slabo dolje opremljena i oko našeg pomorskog dijela. Da ne govorimo u kopnenoj vojsci, da ne govorimo o Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu o kojem samo možemo pričati.

Mi moramo kao Hrvatski narod i država hrvatska brinuti o tim resursima. Mi moramo brinuti o toj budućnosti. Mi moramo brinuti o hrvatskoj mladeži koja mora imati pristup poput drugih civiliziranih država na nekim drugim geostrateškim ugroženim područjima, a Hrvatska jeste u tom području. Mi moramo brinuti, to je naša odgovornost o sigurnosti naroda, države i svih državljana koji ovdje žive a i regije gdje postojimo kao što to čine susjedi. Znači Hrvatsku vojsku doživljavamo u najboljem mogućem svjetlu kako to i zaslužuje. Ona je promotor svih nas u svijetu, ali u nju treba ulagati. Sigurnost košta.

Vojni rok u Hrvatskoj mora biti stavljen na dnevni red za našu mladež i to ne u onom obliku kak’ smo naviknuli u SFRJ, pa čak i kako u ranim danima Domovinskog rata u Hrvatskoj, ali on mora biti prilagođen modernim vremenima i modernih ovaj primjerima u nekim europskim državama, a da ne govorimo dalje izvan europskih, znači dal’ je to, dal’ su to kampovi dva puta po mjesec dana, na neki način mi hrvatskoj mladosti moramo koja je zainteresirana i koja mora, moramo im dati mogućnost da se nauče braniti, da mi nismo naučili u bivšoj JNA branit svoju domovinu, ne bi ju ni obranili. Tko bi branio? Tko bi, tko bi pucao s minobacača, tko bi s haubica, tko bi svašta drugo radio da nas taj neprijateljski JNA nije naučio? Ne daj bože da dođemo u situaciju da moramo to koristit’, danas su druga vremena, neće se minobacačima, ne vjerujem, pucat, ali imamo mogućnost da netko nekog obrani, to je naša sveta dužnost” istaknuo je Sačić.

Recommended Posts