Suverenisti Peščenice uputili zahtjev VGČ

Zagreb, 12. ožujka 2021. Hrvatski suverenisti Peščenice-Žitnjak uputili su zahtjev Vijeću gradske četvrti Peščenice-Žitnjak za uspostavu nove policijske postaje na području GČ Peščenice-Žitnjak. Svakim danom se broj stanovnika povećava te samim time i broj policijskih postupanja a osjećaj sigurnosti svakim danom je sve manji. Trenutno pripadamo četvrtoj policijskoj postaji Maksimir te smo uvjerenja da područje veličine Peščenice-Žitnjak mora imati zasebnu policijsku postaju ili ispostavu postojeće. Smatramo da nažalost četvrta policijska postaja Maksimir zbog svog širokog područja ne može pravovremeno i adekvatno odgovoriti na sve zahtjeve koji su stavljeni pred njih. Napominjemo da policija odrađuje svoj posao u okvirima svojih mogućnosti te njih ne smatramo nimalo odgovornim za postojeću situaciju.

„Razumijemo tešku financijsku situaciju u Republici Hrvatskoj te shvaćamo da nije lako osigurati financijska sredstva za takav pothvat ali smatramo da navedeno treba staviti u plan i krenuti raditi na ostvarenju istoga“, izjavio je Ivan Bedek, predsjednik ogranka Hrvatskih suverenista Peščenica-Žitnjak.

„Svjesni smo da za pripremu i realizaciju projekta treba vremena te vas ovim putem molim da se poveća broj policijskih ophodnji kako bi život na Peščenici-Žitnjak bio sigurniji“, izjavio Daniel Škrlec, tajnik ogranka Hrvatskih suverenista Peščenica-Žitnjak.

Recommended Posts