“Suverenitet Hrvatske stoji iznad naših obiteljskih, partijskih, provincijskih , rodbinskih ili klanskih apetita. To je ujedno i snaga nas Hrvatskih  suverenista.

9. TomislavSunić

Bivši diplomat, hrvatski politički pisac, prevoditelj, profesor, politolog, filozof i povjesnik., rođen je u Zagrebu 3. veljače 1953. godine u obitelji umirovljenog odvjetnika Mirka Sunića koji je bio politički zatvorenik u komunističkoj Jugoslaviji. Studirao je francuski i engleski jezik i književnost na Sveučilištu u Zagrebu na Filozofskom fakultetu, a studij je završio 1977. godine. Na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Sacramentu magistrirao je politologiju 1985., a doktorirao u Santa Barbari 1988. godine.

Do 1993. radi kao profesor političkih znanosti u Americi. Podučavao je na Kalifornijskom državnom sveučilištu, Sveučilištu Kalifornije i Juanita Collegeu u Pennsylvaniji. Nakon toga vratio se u Hrvatsku. Aktivno sudjeluje u promicanju hrvatskog pitanja u inozemstvu, a također je bivši suradnik emigrantskih časopisa Nove Hrvatske i Hrvatske revije. Od 1993. do 2001. obnašao je razne diplomatske dužnosti za Vladu Republike Hrvatske u Zagrebu, Londonu, Kopenhagenu, Bruxellesu i Alžiru.

Autor je više knjiga na engleskom i francuskom jeziku, kao i brojnih eseja na hrvatskom, njemačkom, francuskom i engleskom jeziku iz područja politologije, filozofije, književnosti i jezikoslovlja. Jedan je od članova predsjedništva Američke stranke slobode. U javnom djelovanju Tomislav Sunić zalaže se za redefiniranje nacionalizma koji će biti očišćen od šovinizma i ekskluzivizma, kako bi mogao predstavljati uvjerljivu alternativu suvremenom kapitalizmu.