“U platformi Hrvatskih suverenista vidim ljude koji mogu dati doprinos slobodi Hrvatske kakvu smo sanjali, za kakvu smo se borili.”

3. ŽeljkoSačić

Umirovljen u činu general-bojnika HV-a, ratni načelnik stožera Specijalne policije, bivši pomoćnik zapovjednika Specijalne policije, koordinator građanske inicijative Hrvatski bedem i oženjen otac dvoje djece, rođen je u Varaždinu 19. veljače 1963. godine.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1987., nakon čega je raspoređen na radno mjesto kriminalista za suzbijanje gospodarskog kriminala.

U svibnju 2000. godine obranio je magistarski rad u sklopu poslijediplomskog studija iz kaznenopravnih znanosti na Pravnom fakultetu u Zagrebu, stekavši znanstveni naziv magistra pravnih znanosti, iz područja kaznenopravnih znanosti. Autor je i suautor više monografija, znanstvenih i stručnih članaka na temu suzbijanja organiziranog kriminala i korupcije.

Sudionik je Domovinskog rata, od 5. veljače 1991. godine, kada je imenovan pomoćnikom zapovjednika Antiterorističke jedinice “Sljeme”, a od polovice 1991. g. i Antiterorističke jedinice Lučko, otkada je i u ulozi zamjenika zapovjednika specijalne policije. U toj ulozi, odnosno kao načelnik Sektora specijalne policije MUP-a, sudjelovao je u svim obrambeno-oslobodilačkim akcijama do okončanja Domovinskog rata.

Po okončanju Domovinskog rata, početkom 1996. godine, imenovan je pomoćnikom ministra unutarnjih poslova za poslove kriminalističke policije i tu dužnost obnaša više od četiri godine, sve do 22. veljače 2000. godine, kada je raspoređen na rad u Visoku policijsku školu, na radno mjesto nastavnika na Katedri kriminalistike, kao predavač Metodike suzbijanja organiziranog kriminaliteta.

U procesu detuđmanizacije smijenjen, kriminaliziran i sudskim putem potvrđeno nevino pritvaran. Bio je organizator nekoliko masovnih protuvladinih prosvjeda protiv kriminalizacije hrvatskih branitelja.

Zbog odluke Hrvatskog generalskog zbora da ne sudjeluje u mirnom prosvjedu protiv neaktivnosti Hrvatske vladu u procesuiranju ratnih zločina u Vukovaru, daje neopozivu ostavku na članstvo u toj organizaciji. Sudionik je i jedan od organizatora prosvjeda protiv posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj 2018. godine. Sudjeluje u prosvjedu protiv Istanbulske konvencije u ožujku 2018. godine. Pokretač je građanske inicijative Hrvatski bedem s ciljem upoznavanja hrvatske javnosti s činjenicama i stvarnim opasnostima od ilegalnih migracija te borbe protiv politike Hrvatske vlade da usvoji Globalni sporazum o migraciji ili Marakešku konvenciju.

Počasni je predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.